Braniteljska udruga "Zavjet": Podržavamo "TV Kalendar", borili smo se za Hrvatsku u kojoj neće biti tabu tema

Foto: Arhiva

UDRUGA hrvatskih branitelja iz Hrvatske, BiH i dijaspore "Zavjet" osudila je, kako kažu, hajku pojedinih medija i Građanske akcije na urednika "TV Kalendara" Vladimira Brnardića.

Podsjećamo, Građanska akcija je zatražila Brnardićevu smjenu nakon priloga u "TV Kalendaru" u kojem se veličao ustaški zločinac Jure Francetić. Prema neslužbenim informacijama s HRT-a, Brnardić bi uskoro doista mogao biti smijenjen, s obzirom da ga je v.d. glavnog urednika HRT-a zbog nekih spornih priloga i ranije "držao na oku".

Nije nam poznata stručnost onih koji su hajku pokrenuli, no na temelju očitovanja uglednih povjesničara o 'spornom' prilogu u TV kalendaru od 27. prosinca 2012., a s obzirom na naše spoznaje o spomenutom povijesnom razdoblju i iskustvo iz Domovinskog rata, držimo da je priopćenje Građanske akcije neutemeljeno i ideološki ostrašćeno. Stoga, uz vjeru u profesionalnost vodstva HTV-a i nadu da ono neće podleći pritiscima anonimnih 'aktivista', koji bi Hrvatsku televiziju željeli vratiti u olovna vremena komunističkog jednoumlja, želimo i na ovaj način izraziti podršku sadašnjem uredniku i ekipi TV kalendara", poručuje udruga "Zavjet".

"S obzirom na to da se u Domovinskom ratu nije borilo i ginulo samo za teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske te slobodu i ravnopravnost svih njezinih građana, nego i za Hrvatsku u kojoj više neće biti 'tabu tema' i u kojoj će se o svim događajima iz povijesti moći govoriti i pisati argumentirano i na temelju povijesnih izvora, s pozornošću ćemo i dalje pratiti prikazivanje TV kalendara i događaje oko te, u široj javnosti iznimno cijenjene emisije", kažu iz Udruge "Zavjet".

Pročitajte više