Brat francuskog ubojice Mohameda Meraha optužen za sudjelovanje u ubojstvima i terorizam

BRAT Mohameda Meraha, koji je u Francuskoj ubio sedam osoba u posljednjih nekoliko tjedana, optužen je za sudjelovanje u ubojstvima nevinih civila, potvrdili su za BBC sudski izvori.

Abdelkader Merah, 29-godišnji brat ubojice, sumnjiči se za sudjelovanje i pomaganje u ubojstvima, krađu i upletenost u terorizam. Francusko tužiteljstvo potvrdilo je da će biti zadržan u pritvoru. Abdelkader tvrdi da optužbe da je bio s bratom u trenutku kada je on ukrao crni skuter, s kojeg je pucao na civile, nisu istinite. Također je opovrgnuo izjavu da se ponosi na svog brata, koji je u četvrtak ubijen u razmjeni vatre s francuskim specijalcima u Toulouseu.


Prema izjavama njegovog odvjetnika, Abdelkader oštro osuđuje napade svoga brata i njima se nimalo ne ponosi. Izjavio je i da se nada da, nakon što mu je brat ubijen, neće postati žrtveno janje kako bi želja javnosti za kažnjavanjem počinitelja bila zadovoljena.

Mohamed Merah ubijen je tijekom pucnjave u svom stanu u Toulouseu, koja se dogodila u četvrtak nakon policijske opsade zgrade koja je trajala više od 30 sati.

Tijekom opsade Merah je priznao ubojstva trojice vojnika te četiri osobe ispred židovske škole u Toulouseu, među kojima je bilo i troje djece.

Pročitajte više