Britanski parlamentarni zastupnici: Rupert Murdoch nije sposoban voditi međunarodnu kompaniju

ODBOR za kulturu britanskog parlamenta u svom je zaključku o aferi hakiranja mobitela od strane tabloida News of the World zaključio kako vlasnik lista, medijski magnat Rupert Murdoch, nije "osoba sposobna voditi veliku međunarodnu kompaniju".

Odbor za kulturu je ispitao novinare, urednike i vodstvo tabloida NOTW, koji je ugašen nakon izbijanja afere, ali i policiju te odvjetnike žrtava hakiranja mobitela. U svom su zaključku ocijenili kako je Murdoch svjesno zatvarao oči i skrivao pogled od onog što se događalo u News Corpu.

Valja napomenuti kako je zaključak izazvao velike kontroverze, kako van odbora tako i u njemu. Zaključak odbora nisu željeli podržati njegovi članovi iz redova konzervativaca, koji si kazali kako je zaključak pristran i sramotan.

Iz News Copra su poručili kako će pažljivo promotriti izvješće i odgovoriti na njega u kratkom roku. "Kompanija priznaje ozbiljne greške koje je počinila te se ispričava svima čija je privatnost narušena", poručili su.

BBC piše kako je zaključak parlamentarnog odbora mnogo stroži negoli se moglo očekivati, a posebno u oči upada teza kako je Murdoch nesposoban za vođenje velike korporacije. "To je veliki udarac u samo srce Murdochovog carstva. Ovo u pitanje dovodi njegov integritet i njegovu iskrenost", tvrdi Norman Smith.

Pročitajte više