Bubalo protiv poskupljenja grijanja: U idućoj godini nećemo moći osigurati dodatna sredstva za školstvo

PROJEKCIJE državnog proračuna za iduću godinu govore da će decentraliziranih sredstava za lokalnu samoupravu biti još manje od ovogodišnjih, strahuje gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo.

Sve će biti teže funkcionirati. Najteže je u redovima vatrogastva i školstva.

"Došli smo u situaciju da mi u idućoj godini dodatna sredstva za školstvo više nećemo moći osigurati iz vlastitih sredstava. Ovo smatram neodržvim, škole jednostavno neće moći zatvoriti financijsku konstrukciju. Pozivam ministra da se ozbiljno počne baviti školstvom i stavi se u poziciju ravnatelja neke osnovne škole, gdje mu cijena energenata kontinuirano raste", kazao je Bubalo.

Kao mač nad glavom građana šest hrvatskih gradova, među kojima je i Osijek, visi odluka o povećanju cijene grijanja od 36,7 posto. Bubalo to oštro osuđuje.

"U isto vrijeme, dok se povećavaju cijene u HEP Toplinarstvu, HEP d.d. bilježi dobit za prošlu godinu, konsolidirano negdje 100 milijuna eura. Smatramo da je na takav način trebalo preispitati lokaciju svih troškova unutar sustava i isto tako pristupiti racionalizaciji poslovanja kompletnog sustava, ne samo tog javnog poduzeća, nego i drugih, i sigurno onda danas ne bismo razgovarali o poskupljenju cijena", naglasio je Bubalo.

Pročitajte više