Čačić: Nedovoljno radimo i spremni smo potrošiti tuđi novac



PRVI potpredsjednik Vlade Radimir Čačić osvrnuo se na jučerašnje pismo koje su poslali radnici Diokija, a koji su istaknuli da se do sada ništa nije pokrenulo. Čačić je rekao kako realizacija treba početi.

"Vlada u svom segmentu potraživanja ima pravo sudjelovati zajedno s bankama koji su ključni vjerovnici. Maksimalni napori se čine da se osposobi proizvodnji", rekao je Čačić koji se osvrnuo i na činjenicu da radnici Diokija traže isplatu obećanih plaća.

"Ljudi imaju pravo, naravno da im to nije jednostavno. Njihova, uvjetno rečeno, sretna okolnost na radnike u drugim privatnim tvrtkama koji vrlo često ne primaju plaće je da je kapitalna vrijednost same tvrtke vrlo velika. Odnos plaće u odnosu na kapitalnu vrijednost takva da će se, ništa ne mogu garantirati u ime drugih vjerovnika, ali država je u jednom segmentu prisutna, plaća isplatiti", rekao je prvi potpredsjednik Vlade.

Radimir Čačić komentirao je i pad potrošnje.

"Taj kotač propadanja ogromne potrošnje bez proizvodnje, peljeških mostove i sličnog ludila nosi svoje posljedice. Sad smo u procesu čišćenja. Restrikcije definitivno vode k padu potrošnje. Rezultat prvog tromjesečja gdje nema još proaktivne politike Vlade, ali ima ove restriktivne je iznad očekivanja. On je pad, ali je bitno bolji od svih prognoza", izjavio je Čačić objasnivši kako je teško očekivati da će se situacija brzo pokrenuti jer ovakvo stanje, po njemu, ne traje 20-ak nego 50 ili 60 godina.

"Nedovoljno radimo, nedovoljno dobro radimo. Spremni smo koristiti i potrošiti tuđi novac. Ovo je proces koji je vrlo zahtjevan i neozbiljno je i neodgovorno očekivati rješenja odmah", zaključio je Čačić.

Pročitajte više