Čitatelj poručuje: Pišite o zubarima, blate HZZO pa skuplje naplaćuju svoje usluge!

Foto: Ilustracija

NAKON što je Index pisao o praksama ginekologa u Hrvatskoj koji imaju ugovor s HZZO-om, a naplaćuju redovne preglede za trudnice te nakon što su nam se javile čitateljice iz čitave zemlje koje su s nama podijelile svoja neugodna iskustva, Indexu se obratio i čitatelj koji nas je zamolio da istražimo sličnu situaciju, odnosno prakse ustaljene među "HZZO-zubarima".

Pismo čitatelja u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Pišete temu o ginekolozima i naplaćivanju usluga na koje pacijenti imaju pravo. Ista stvar je i sa zubarima. HZZO-zubari blate sve usluge koje plaća HZZO kao nekvalitetne i nude svoje kvalitetne plombe i usluge uz nadoplatu ili po punoj cijeni kao da su privatnici.

Skinut će zubni kamenac besplatno kažu nekvalitetnom starinskom metodom, ali nova metoda uklanjanja kamenca "pjeskarenje" koja je "kao super" će vas stajati 300,00 kn. Na prednje zube će vam ako hoćete staviti "nekvalitetnu bijelu plombu" koju plaća HZZO, ali oni će vam uz nadoplatu od 80-120 kn stavit "pravu, kvalitetnu plombu".

Ako se pobunite, vrlo su neljubazni i sugeriraju vam da promijenite doktora. Dajte malo, pišite i o tome, a ne samo o ginekolozima", apelira čitatelj.

> Ukoliko imate neugodna iskustava sa zubarima, javite nam, uz navođenja mjesta na kojemu ste doživjeli takvo iskustvo, na kontakt@index.hr

Pročitajte više