"Članovi HDZ-a" preko bivšeg HDZ-ovog odvjetnika poručili šefu: U ponedjeljak otkrivamo sve!

Ilustracija: Tonči Plazibat/Cropix

NA REDAKCIJSKE adrese stigao je jučer poziv za press konferenciju koja će se održati 15. travnja, a koji su poslali, kako tvrde, "članovi HDZ-a". Osoba zadužena za obavještavanje javnosti i koja ih predstavljati na press konferenciji jest nekadašnji HDZ-ov odvjetnik Vladimir Gredelj koji će tek u ponedjeljak javnosti objasniti tko su ti anonimni članovi HDZ-a.

"Obraćamo Vam se pred ukupnom hrvatskom javnošću i ukupnim članstvom HDZ-a, iz više razloga. Prije svega, HDZ svojim imenom sugerira da se radi o demokratskoj stranci. Demokracija, pak, pretpostavlja transparentnost, javnost i slobodu govora. Kao predsjednik stranke više ste puta naglašavali potrebu izgradnje "novog“ HDZ-a što smo shvatili kao "bolji, demokratičniji i slobodoumniji" HDZ, no nažalost svaki dan svjedoci smo da procesi unutar stranke idu u potpuno drugom pravcu.", stoji u pozivu.

"Slijedom navedenog, odlučili smo Vas obavijestiti  o nekim od antidemokratskih procesa u HDZ-u, kako na području našeg djelovanja tako i šire, i to u pomalo neuobičajenoj formi, putem odvjetnika Vladimira Gredelja koji će održati konferenciju za tisak u naše ime dana 15. travnja 2013. godine u Zagrebu, u hotelu Westin u 10,30 sati. Između ostaloga, odvjetnik Gredelj će na konferenciji objasniti zašto smo se odlučili na ovakvu formu komunikacije i tko smo to "mi". Na ovaj korak odlučili smo se kako bi spriječili nenadoknadivu štetu za našu stranku jer čvrsto vjerujemo da HDZ pripada svim njenim članovima, i ne samo živima", poručuju "HDZ-ovci".

Pročitajte više