Crveni križ: Hvala na pomoći za Gunju, namirnice se još prikupljaju

Foto: Hrvatski Crveni križ

NAKON što je županjski Crveni križ prošli tjedan upozorio na prazna skladišta hrane u Gunji, hrvatska javnost ponovno je brzo reagirala i pokazala suosjećanje za ljude koji još uvijek žive s posljedicama razornih poplava, javlja Hrvatski Crveni križ.

Rezultat toga je pristizanje namirnica u skladišta Crvenoga križa, ponajviše prehrambenih koje su u ovomu trenutku i najpotrebnije.

"Kao i uvijek, pozivu su se odazvali brojni hrvatski građani koji su u društva Crvenoga križa diljem Hrvatske ovih dana dostavljali najpotrebnije namirnice, a čiji je popis objavljen na internetskoj stranici Hrvatskog Crvenog križa. Reagiralo je odmah Ravnateljstvo za robne zalihe koje je u Gunju poslalo hranu dostatnu za oko dva tjedna.

Pomoć će biti dovoljna za dva tjedna

Brzu reakciju pokazao je i koncern Agrokor koji je još u petak u Gunju poslao 34 palete prehrambenih i higijenskih proizvoda te dvije tone zamrznutog povrća i ribe. HCK im se svima na tome zahvaljuje. No, nažalost, pristigla pomoć koja je namijenjena području Gunje i Račinovaca, bit će dostatna za svega dva tjedna pa Hrvatski Crveni križ još jednom ističe kako je nužno kreirati sustav koji će biti dugoročno održiv", objavili su.

Zahvaljujući pristiglim namirnicama, pučke kuhinje u Gunji i Drenovcima moći će normalno funkcionirati, ali građanima treba omogućiti i humanitarne pakete uz pomoć kojih će sami moći pripremati hranu.

"Upravo zato gradska društva Crvenoga križa diljem Hrvatske i dalje će prikupljati potrebne namirnice za mještane s poplavljenog područja prema kriterijima koji su se i dosad primjenjivali", napominju.

"Građani su i u teškim ekonomskim okolnostima pokazali srce"

Hrvatski Crveni križ od srca se zahvaljuje svim građanima i tvrtkama koji su, unatoč teškim ekonomskim okolnostima, još jednom pokazali da imaju sluha za nevolje drugih ljudi. Zajedničkim snagama i dalje ćemo nastaviti pomagati onima kojima još uvijek nisu obnovljeni domovima kao i onima koji su u socijalnoj potrebi iako su se vratili kućama.

Pročitajte više