Potres jačine 4.3 kod Slunja

Foto: EMSC

Jutros u 5:38 područje Slunja pogodio je jači potres, javlja Seizmološka služba. Mnogi Zagrepčani javljaju da su ga osjetili.

"Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom oko 15 km južno od Slunja. Magnituda potresa iznosila je 4.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na V-VI stupnjeva EMS ljestvice", objavila je Seizmološka služba. Epicentar je bio na dubini od 10 kilometara.

EMSC je prvo objavio da se radi o potresu magnitude 4.8. po Richteru, a kasnije su magnitudu smanjili na 4.6.

Komentar jednog Slunjanina na stranici EMSC-a bio je samo - tutnjava. Čitatelji iz dijelova blizu epicentra komentiraju da se sve ljuljalo i treslo, da je dobro zdrmao i Ogulin. Prema komentarima, osjetio se i u Sisku, Ivanić-Gradu, Zagrebu, Zaprešiću... Mnogi Zagrepčani javljaju da ih je potres probudio. "Blag i kratak, ali neugodan", javljaju.

Europski mediteranski seizmološki centar objavio je da se potres osjetio i u Bosni i Hercegovini te Italiji.

EMSC zabilježio je i potres jačine 2.3 po Richteru nešto ranije, u 3:27 sati, s epicentrom na dubini od šest kilometara, 26 kilometara sjeveroistočno od Rijeke i 12 kilometara sjeverozapadno od Crikvenice, odnosno na Krku.

Pročitajte više