Darko Biljanović sahranjen na Krematoriju, prijatelji skupljaju pomoć za njegovu djecu

Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell

DARKO BILJANOVIĆ, Indexov bloger, forumaš i povremeni kolumnist, sahranjen je danas na zagrebačkom Krematoriju. Od Darka su se došli oprostiti njegova djeca Tamara (21), Nadina (18) i Mile (13) Biljanović, kao i brojni prijatelji.

"Dragi prijatelji, tamo gore fali trzalica i zato Vas na ulazu na odar čekaju. Uzmite jednu, izrazite sućut i stavite ih Darku na lijes. Hvala", poručila je uoči sprovoda Darkova kćer Tamara.

Prijatelji skupljaju pomoć za Darkovu djecu

"Na žalost nema načina da vratimo Darka, ono što možemo je olakšati njegovoj djeci nastavak puta. Ima nas puno koji ga nosimo u srcu, budimo kapljice svaki mjesec i napravit ćemo zajedno slap", poručuju Darkovi prijatelji, koji su u Zagrebačkoj banci otvorili kunski račun na koji se iz zemlje i inozemstva mogu vršiti uplate za pomoć njegovoj djeci:

Tamara Biljanović
IBAN HR7323600003510142421
BIC/SWIFT: ZABAHR2X ( za prihvat uplata iz inozemstva )

Svaka pomoć će Tamari, Nadini i Mili dobro doći. Stan u kojem su živjeli s ocem opterećen je kreditom, a tu su i ostali životni troškovi o kojima do sada nisu morali razmišljati.

"A šta'š nego se hvalit' s ovakvom djecom"

Na svoju djecu i njihova postignuća Darko je bio izuzetno ponosan. Posvećivao im je često upise na Facebooku. Najstarija Tamara odlična je studentica naftnog inženjerstva, dok se Nadina priprema za studij kineziologije. Natjecateljski se, kako je Darko pisao na Facebooku, bavila s četiri sporta i redovito osvajala medalje.

Odličan učenik je i Darkov sin Mile, poznat i po tome što je utjelovio lik Šegrta Hlapića u istoimenom filmu.

"A šta'š nego se hvalit' ovakvom djecom!

Dakle, Mile je izborio u zadnja dva dana županijsko natjecanje iz matematike i državno natjecanje na Lidranu, slijedi mu i državno u plivanju, pa valjda i u akrobatskom r'n'r-u, do kraja školske godine će polagati i Cambridge FCE certifikat, a stigne i glumiti i nastupati po koncertima i najviše, igrati se.

Da još uvijek postoji natjecanje Tito-revolucija-mir, garantiram da bi i tu lakoćom pobijedio

Update: Uf, sad maloprije sam saznao... sutra je natjecanje iz povijesti. Naravno, Mile i na to ide. Nije bas T-R-M, ali.... :)))

Update updatea: Mile je bio prvi i na tom iznenadnom natjecanju iz povijesti. Ali, sad ga škola šalje i na natjecanje iz kemije !!!

Do prije koju godinu, Nadina se bavila sa četiri sporta, natjecateljski, osvajala medalje, pa smo nerijetko morali u istom danu juriti s natjecanja na natjecanje, ponekad i iz jednog u drugi grad, kad je to teoretski bilo moguće. puno je natjecanja propuštala kada se nisu mogla međusobno uskladiti, zbog termina ili geografije. Sada je Mile u tom ritmu, ujutro je otišao na plivački Grand prix, bukvalno iz bazena smo jurili na Kup Hrvatske u akrobatskom r'n'r i sad kad to završi, vraćamo se taman na start 100 kraul, pa će onda moć smazat čokoladu do starta 100 prsno. Ne znam kako oni to sve uspijevaju tako lako postizati, ali ja se umorim već od samog kombiniranja i razvoženja", pisao je Darko na Facebooku nedugo prije smrti.

Nema osobe koja je poznavala Darka, bilo virtualno, bilo u stvarnom životu, a da vam o njemu neće ispričati nešto lijepo.

"Pet puta sam prošao kemoterapiju, nekoliko puta sam kretao od nule, imao sam težak razvod, ali sam od života dobio ono što je najdragocjenije, djecu i vrijeme koje provodim s njima. Većinu ružnih događaja sam zaboravio, imam svakodnevnu radost i osmjehe svoje djece, nemam vremena sjećati se ružnih stvari.", znao je govoriti Darko koji je bitku s opakom bolešću na kraju izgubio.

Počivao u miru.

Pročitajte više