Darko Pavičić, pobornik ideja Željke Markić, osuđen je zbog nasilja u obitelji!

Foto: Facebook

NOVINAR i kolumnist Večernjeg lista Darko Pavičić, koji slovi za stručnjaka na području vjerskih zajednica te ima redovitu kolumnu "Dopisništvo Kaptol", u jeku kampanje inicijative "U ime obitelji" svrstao se na stranu inicijative te u svojim tekstovima gorljivo branio ideje koje je inicijativa zagovarala.

Ipak, njegovo zalaganje za obiteljske vrijednosti ne bi bilo upitno da u travnju ove godine na Prekršajnom sudu u Samoboru nije osuđen zbog nasilja u obitelji. Naime, prema dokumentaciji pristigloj na e-mail portala Vox Feminae, Pavičića je sutkinja Vera Matijaščić osudila na novčanu kaznu od 2400 kuna zbog fizičkog i psihičkog nasilja nad suprugom Tatjanom Pavičić, počinjenog tijekom obiteljske svađe 9. travnja 2013.

Tatjana Pavičić na sudu je izjavila da je do svađe u njihovoj obiteljskoj kući u Samoboru došlo kada je njen suprug, vrativši se kući, shvatio da je ona sakrila računalo. Kako je rekla, to je učinila zato što je on promijenio šifru na računalu, te nije mogla raditi. U nastavku opisa svađe navela je da ju je suprug četiri puta ošamario, da je mislila da će joj iščupati nos za koji ju je zgrabio i izvrtao ga, da joj je tresao glavom, sve kako bi je natjerao da mu prizna gdje se računalo nalazi. Žalila se da ju je nazivao "đubretom", "luđakinjom", da joj je govorio da je "sad gotova", da će mu "sad platiti za ovo", te da će je "opet zatvoriti u ludnicu kod onog doktora Mimice gdje ju je već strpao", piše Vox Feminae.

O optužbama je Pavičić na sudu rekao da je istina da je do svađe došlo zato što mu je supruga sakrila računalo, ali je ustvrdio da ju je samo vrijeđao, bez prijetnji i bez batina, kao i to da je pravi razlog zašto je njegova supruga sakrila računalo bilo to što više nije mogla čitati njegove mailove. U obrazloženju presude sutkinja Matijaščić zaključila je da je njegov iskaz nelogičan za razliku od onog njegove supruge, piše Vox Feminae.

Gorljivi zagovornik obiteljskih vrijednosti i osuđivani nasilnik

Portal Vox Feminae također podsjeća kako je prije nekoliko tjedana Pavičić u tekstu svoje kolumne ustvrdio da bi "i Papa Franjo bio bi ZA na Referendumu". U svojim je tekstovima kritizirao i uvođenje zdravstvenog odgoja u škole, a uoči referenduma u HRT-ovoj emisiji Fokus strastveno je branio stavove Željke Markić, tvrdeći da težnje inicijative "U ime obitelji" - festival demokracije.

Pročitajte više