Direktorica zadarske Zračne luke traži pismeni nalog od ministra da mora vratiti novce koje si je isplatila!

Foto: Luka Gerlanc/Cropix

DIREKTORICA Zračne luke Katica Pupić Bakrač na jučer održanoj press konferenciji kazala je kako isplaćenu nagradu od 195 tisuća kuna dala u dobrotvorne svrhe! Ustvrdila je kako novac, koji je dobila u skladu s odlukom Vlade od travnja 2012. može biti vraćen samo temeljem pisane odluka Vlade ili ministra, a ne usmenim zahtjevima i ucjenama.

"Nije u pitanju novac, već je stvar principa i poštovanja međusobnog potpisanog ugovora. Dakle, ukoliko dobijem pismenu odluku, dužna sam je poštovati, novac ću vratiti, a svoje pravo zaštititi pravnim putem", poručila je direktorica, prenosi Zadarski list.

Kako piše list, novinarima je podijeljena odluka ministra Siniše Hajdaša Dončića o utvrđivanju plaća i drugih primanja predsjednika i članova uprava trgovačkih društava od 19. travnja 2012. godine. "Njome je naloženo da se u roku sedam dana usklade primanja i dostavi odluka o tome Ministarstvu uz prijetnju ako to ne učine. Odlukom koju je valjalo usvojiti (pod prijetnjom) određena je i stimulacija - bonus ili varijabilni dio plaće, kako god ga nazvali, za uspješne direktore. Konačno novinarima je predočena Odluka Skupštine dioničara potpisana od strane ministra Siniše Hajdaša Dončića kojom je prihvaćeno godišnje financijsko izvješće društva. Odluka je usvojena 14. svibnja, sadržavala je prema iskazu direktorice i iznos varijabilnog dijela plaće od 195.000 kuna. Taj je bonus u skladu s Odlukom Vlade RH od 19. travnja 2012. godine.", piše list.

Press konferenciju Bakrač je zaključila riječima Siniše Hajdaša Dončića iz svibnja ove godine: "Jako sam zadovoljan radom direktorice Zračne luke Zadar i da su mi barem svi ostali direktori kao ona."

Slijedi smjena direktorice?

Umjesto komentara, koji je tražen od ministra Siniše Hajdaš Dončića na jučerašnje očitovanje direktorice Katice Pupić Bakrač o spornom bonusu, iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture najavili su kako će se 24. rujna održati skupština Zračne luke Zadar, javlja 057info čiji novinar dodaje kako to znači i smjenu direktorice.

Pročitajte više