Dirljiva priča iz Šibenika: Posvetili grafit poginulom prijatelju

MARKU KNEZU, mladiću koji je na sam blagdan Uskrsa ove godine, 8. travnja, poginuo u prometnoj nesreći u Njivicama, prijatelji su u Šibeniku posvetili sedam metara dug grafit. Dovršen je upravo na dan kad je taj bivši veslač trebao proslaviti svoj 22. rođendan. Predvečer su se njegovi prijatelji okupili ispred grafita i zapalili simbolične 22 svijeće za prijatelja koji će, kako i natpis na grafitu kaže, zauvijek ostati u njihovim srcima.

Inicijator ideje Nermin Šabić za Šibenik.in je ispričao: "Želio sam da na neki način on bude s nama na mjestu na kojem smo se okupljali i prošli zajedno mnogo toga. Najprije sam kontaktirao Markove roditelje, naravno. Njegov otac dao mi je zeleno svjetlo, a onda sam okupio našu ekipu iz kvarta i tako je sve krenulo. Svi zajedno smo doprinijeli". Autor grafita je umjetnik Airbrush Damir.

Podsjetimo, prema policijskom izvješću, Marko je poginuo u prometnoj nesreći koja se 8. travnja oko 5.40 sati dogodila na Jadranskoj magistrali, nakon što je zbog prevelike brzine izgubio nadzor nad motociklom. Sletio je s ceste, vratio se na kolnik, a potom se sudario s automobilom kojim je, iz istog smjera, također neprilagođenom brzinom, upravljao 20-godišnjak kojem je izmjereno 0,5 promila alkohola u krvi.

Pročitajte više