Dobio u zakup hostel u Fažani iako u Puli koristi gradski socijalni stan?



OPĆINA Fažana u travnju ove godine u zakup je dala hostel "Amfora". Zakup nad hostelom dobio je čovjek koji u Puli koristi gradski socijalni stan, a protiv njega postoji i pravomoćna presuda zbog prijetnje ubojstvom, otkriva Regional Express.

Ivan Vilotić, koji u Puli živi na adresi Divkovićeva 3, gdje se nalazi i središnjica pulskog SDP-a, dobio je u zakup hostel koji bi mjesečno trebao plaćati 13.750 kuna. SDP-ova vlast u Fažani hostel mu je u zakup dala, iako se radi o socijalnom slučaju, pa je upitno kakve je garancije Vilotić mogao dati da će redovito pokrivati troškove.

Općina Fažana Vilotiću je, kao najpovoljnijem ponuđaču, hostel dala u najam iako ih je novinar Damir Strugar upozorio da se radi o čovjeku kojem je 3. lipnja prošle godine pravomoćno potvrđena presuda zbog prijetnje ubojstvom. Osuđen je na šest mjeseci uvjetno, uz rok kušnje dvije godine.

Načelnica Općine Fažana, koja donijela odluku da se Vilotiću u zakup da hostel "Amfora", je Ada Damjanac, koja je od 22. prosinca 2011. do 13. travnja ove godine u Saboru mijenjala Zlatka Komadinu.

Pročitajte više