Dodik tužio za klevetu lidera oporbe koji ga je optužio za pljačku

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik tužio je sudu Mladena Bosića, lidera najveće oporbene stranke u tom entitetu, zbog navodne uvrede i klevete tražeći odštetu od pet tisuća eura, a Bosić je u subotu najavio kako će se sa zadovoljstvom odazvati najavljenom suđenju i pritom ponoviti sve što je već kazao o Dodiku.

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Bosić kazao je novinarima u Banjoj Luci kako je već dobio sudski poziv za izjašnjenje o krivnji.

"Mislio sam da će me Milorad Dodik tužiti za moju izjavu da je prisvojio kilogram zlata koju mu je ruski milijunaš dao kao čovjek koji je pokušao ovdje započeti biznis, a on me tuži za stvari koje su općepoznate i koje svi u RS znaju. Vrlo rado ću dokazati sve ono što sam rekao", kazao je Bosić.

Optužio ga za pljačku

Dodik i Bosić ranije su razmijenili niz uzajamnih uvreda optužujući jedan drugog za laži.

Bosić je u subotu pojasnio kako je Dodiku jednostavno predbacio da je slagao obećavajući biračkom tijelu u RS referendum o neovisnosti entiteta do čega nikada nije došlo baš kao što je bilo i s najavama o preispitivanju ovlasti pravosudnih tijela na razini države i reviziji privatizacije.

Pale su i optužbe o pljačkama proračunskih sredstava, a Dodik se osjetio prozvanim u Bosićevoj konstataciji kako da su oni koji su to učinili "te pare prenijeli u Beograd, Cipar i ostale destinacije po svijetu".

Suđenje kreće kad i kampanja

Mediji u BiH podsjećaju kako će neobično suđenje početi upravo kada i predizborna kampanja pa će biti zanimljivo pratiti njegov tijek.

SDS je ranije najavio kako će u slučaju pobjede te stranke na predstojećim izborima Bosić biti kandidat za novog entitetskog premijera.

SDS je istaknuo i kandidata za predsjednika RS, a to će biti potpredsjednik ove stranke Ognjen Tadić i on će biti najozbiljnija konkurencija Dodiku za ovu poziciju.

Pročitajte više