Dogovor o vodoopskrbi općine Ravno: Grad Dubrovnik i Vodovod traže optimalno rješenje kako bi se zaštitio izvor rijeke Omble

Foto: Wikipedia

DUBROVAČKA tvrtka Vodovod i općina Ravno raspisat će natječaj za idejno rješenje vodoopskrbe i odvodnje Ivanice, naselja u Bosni i Hercegovini, uz samu granicu s Hrvatskom, zaključeno je na današnjem sastanku dubrovačkoga gradonačelnika Andre Vlahušića i direktora Vodovoda Pere Miškovića s načelnikom općine Ravno u BiH Andrijom Šimunovićem.

Primarni interes grada Dubrovnika i Vodovoda jest pronaći optimalno rješenje kako bi se zaštitio izvor rijeke Omble i crpilište, odakle se vodom napaja dubrovačko područje, rekao je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

Studija izvodivosti trebala bi odgovoriti na pitanje kojim tehničkim rješenjem dovesti cjevovode do Ivanice uz izvore i infrastrukturu, a uz tehnički pristup uključit će i financijsku analizu projekta.

Cijeli postupak bit će usklađen s europskim standardima, a projekt će se prijaviti na natječaj za europske fondove.

Grad Dubrovnik i Vodovod znatnije će financirati izvedbu projekta jer je riječ o vitalnom pitanju za stanovnike Dubrovnika, istaknuto je na sastanku.

Istodobno će se raditi i na odvodnji zbog racionalizacije troškova, a o pokrenutoj prekograničnoj suradnji obavijestit će Hrvatske vode i Vladu RH.

Pročitajte više