Dok hrvatski političari besramno naručuju nova službena vozila, Bosanci u njima više ne smiju ni na posao

Foto: Guliver Image/Getty Images

DOK hrvatski političari nabavljaju nova skupocjena službena vozila, Kantonalna vlada u Posavskom kantonu zabranila je korištenje službenih vozila izvan radnog vremena.

Tamošnji političari od 1. travnja više neće smjeti službena vozila koristiti izvan radnog vremena, a poglavito ne u privatne svrhe što je često bio slučaj.

"Odluka o ostvarivanju prava i načina upotrebe službenih vozila kod budžetskih korisnika Posavskog kantona čekala je skoro 18 mjeseci da bude usvojena. Upravo toliko sam zagovarao kod ministara njeno usvajanje jer je uvijek nešto kočilo. Konačno smo postigli dogovor i ona stupa na snagu 1. travnja. Prosvjednici iz Plenuma građana tražili su od Vlade zabranu korištenja službenih vozila u privatne svrhe, no aktivnosti u vezi s donošenjem ove Odluke vode se mjesecima", izjavio je za Dnevni avaz predsjednik Vlade PK Marijan Oršolić.

Vozila će se moći koristiti isključivo u službene svrhe i ne mogu se koristi za dolazak na posao i odlazak s posla. Službena vozila, nakon isteka radnog vremena, morat će se parkirati na parkiralištu Vlade u Orašju, Policijske uprave u Odžaku i Skupštine PK-a u Domaljevcu.

Ministri i ostali vladini službenici morat će za putovanja izvan svog kantona Zajedničkoj službi dostaviti zahtjev za upotrebu službenog vozila najmanje 12 sati prije početka putovanja, odnosno najmanje dva sata prije kraja radnog vremena za službeno putovanje koje započinje idući dan.

Osobe koje koriste službena vozila po završetku službenog puta morat će vozila vraćati na predviđena parkirališta, a ključeve vozila predavati Zajedničkoj službi.

Građanima je dozlogrdilo gledati lokalne političare kako sa službenim vozilima razvoze svoju obitelj, odlaze na fešte, kafiće i u trgovačke centre dok su neki prevozili i nogometaše pojedinih nogometnih klubova.

Pročitajte više