Donesena odluka o upisnim kvotama za diplomske studije Sveučilišta u Zagrebu

SENAT Sveučilišta u Zagrebu donio je odluku o kvotama za upis studenata u prvu godinu diplomskih studija. Iz Senata su izvijestili kako je unutar ukupne sveučilišne kvote većina sastavnica zadržala prošlogodišnje prijedloge za upis na diplomske studije.

Na Sveučilištu u Zagrebu tako je osigurano ukupno 8.847 mjesta za upis studenata na diplomske studije, što je na razini prethodne akademske godine. Do manjih smanjenja kvote došlo je na sedam sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, i to na Arhitektonskom, Građevinskom, Tekstilno-tehnološkom, Agronomskom fakultetu, Fakultetu organizacije i informatike, Fakultetu političkih znanosti te na Hrvatskim studijima.

Do manjeg povećanja kvote došlo je na šest sastavnica, i to na Prirodoslovno-matematičkom, Edukacijsko-rehabilitacijskom, Učiteljskom, Filozofskom fakultetu, Akademiji likovnih umjetnosti te na Muzičkoj akademiji.

Iz Senata su poručili kako unatoč manjem smanjenju kvote na pojedinim sastavnicama, mjesta za upis na prvu godinu diplomskih studija na većini studijskih programa ima dovoljno. Dodaju i kako se očekuje da će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Sveučilište u Zagrebu uskoro sklopiti ugovor o subvenciji participacija u troškovima studija pa tako studenti prve godine diplomskih studija neće morati plaćati participacije u troškovima studija.

Pročitajte više