Dr. Babić odgovorio kolegi koji ga je optužio za ratno profiterstvo: Svatko ima svoju prošlost i ja sam na svoju ponosan!

Screenshot: HTV

KAMEN spoticanja uoči početka novog kruga pregovora Vlade i sindikata u zdravstvu stanje je u Općoj bolnici Virovitica, gdje je uoči početka štrajka sanacijska ravnateljica bolnice smijenila nekoliko šefova odjela. U toj bolnici je šef Odjela pulmologije predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata dr. Ivica Babić pa mu se predbacuje da je privatizirao svoju sindikalnu funkciju.

Dr. Mijo Fett, oftalmolog u Općoj bolnici Virovitica, pred kamerama HTV-a je govoreći o štrajku liječnika i ostalog medicinskog osoblja izjavio: "Nisam član sindikata, a i da jesam ne bih štrajkao. Nisam član sindikata zbog dr. Babića koji nas je sve radnike u zdravstvu već jednom prevario prije 11 godina za 30 posto plaće. Osim toga je ratni profiter, što ja imam i dokaze za to, i dobiva plaću bez poreza. Dakle, profitira kao ratni invalid što nije. Takvom čovjeku ja ne vjerujem".

Gostujući u emisiji Hrvatska uživo dr. Ivica Babić tek je kratko prokomentirao izjave kolege Fetta: "Svatko ima svoju prošlost i ja sam na svoju ponosan. Građani Virovitice znaju tko je Fett, a tko je Babić". Upitan o navodnim raskolima unutar Hrvatskog liječničkog sindikata, dr. Babić je poručio kako je njegov pregovarački mandat "vrlo jak", odnosno kako ima snažnu podršku unutar sindikata.

Na izjave u emisiji reagirala je i dr. Renata Čulinović-Čaić iz čakovečke podružnice Hrvatskog liječničkog sindikata: "S gnušanjem odbijamo tvrdnju izrečenu danas u emisiji Hrvatska uživo, prema kojoj su se u HLS-u `pojavile pukotine` i prema kojoj mr. sc. Ivica Babić, dr. med., predsjednik HLS-a, ne uživa potporu svih liječnika. Hrvatski liječnički sindikat - podružnica Čakovec pruža bezrezervnu podršku predsjedniku Babiću u svim njegovim akcijama koje provodi u ime Hrvatskog liječničkog sindikata.

Hrvatski liječnički sindikat je jedinstven kao što nije bio nikada do sada i neće dozvoliti ovakve manipulacije informacijama u medijima koje imaju samo jedan cilj: rušenje štrajka liječnika! S poštovanjem, za Štrajkaški odbor HLS-a - podr. Čakovec, dr. Renata Čulinović-Čaić, članica Glavnog odbora HLS-a i predsjednica Štrajkaškog odbora Čakovec".

Pročitajte više