Druga nesreća u manje od tjedan dana: Opet iz tračnica izletio vagon teretnog vlaka

DANAS oko 11 sati između kolodvora Zdenčina i Jastrebarsko iz tračnica je iskliznuo jedan vagon teretnog vlaka, izvijestili su iz HŽ-a. Srećom, nitko pritom nije ozlijeđen. PU zagrebačka je izvijestila kako je iz tračnica izletio jedan od 26 vagona teretnog vlaka koji je prevozio drvenu građu. Sve mjerodavne ekipe su na terenu. U tijeku je očevid. Željeznički promet je u prekidu.

"Putnici u lokalnim vlakovima prevozit će se autobusima između kolodvora Zdenčina i Jastrebarsko, a putnici u daljinskim vlakovima prevozit će se autobusima između Glavnog kolodvora u Zagrebu i kolodvora Karlovac. Putnici koji putuju od Zagreba prema Splitu i obrnuto u vlakovima koji iz Zagreba kreću u 14.04 sati, odnosno iz Splita u 14.41 sati prevozit će se autobusima na Zagreb - Knin - Zagreb. Zbog supstitucije autobusima moguća su kašnjenja putničkih vlakova pa se unaprijed ispričavamo putnicima i molimo ih za razumijevanje", poručili su iz HŽ-a.

Ovo je drugi put u manje od tjedan dana da je vagon nekog teretnog vlaka iskliznuo s tračnica. U ponedjeljak, 7. svibnja, oko 23.04 sati prilikom ulaska teretnog vlaka na kolodvor Malovan iskliznuo je vagon teretnog vlaka koji je prevozio ciglu.
 

Pročitajte više