Državni ured za upravljanje državnom imovinom: Ministar Bauk ne sjedi u Povjerenstvu za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

Foto: Hina

IZ DRŽAVNOG ureda za upravljanje Indexu je jutros stigao zahtjev za ispravak informacije u članku "Bračka veza: Povjerenstvo Vlade odlučuje o sporu države i tvrtke oca ministra Bauka od 6,2 milijuna kuna?!".

"Autor D.M. objavljuje nepotpune i netočne informacije u dijelu teksta:
a) Povjerenstvo za imovinu Vlade RH ne postoji i pretpostavka je da se autor/autorica refereira na Povjerenstvo za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske
b) rad navedenog Povjerenstva je uređen Zakonom o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu RH (NN 94/13) koji propisuje da radne materijale tom povjerenstvu priprema Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) koji na ovu temu nikada nije bio kontaktiran, tako da tvrdnja "Kada će Povjerenstvo Vlade u kojoj sjedi i sin tuženika izračunati štetu, nažalost, nismo uspjeli doznati" je u najmanju ruku neprofesionalna jer se nadležno tijelo nikada niti nije kontaktiralo.
c) "u kojoj sjedi i sin tuženika" je apsolutno netočna informacija jer ministar Bauk ne sjedi niti u ovom Povjerenstvu, a niti u drugom Povjerenstvu koje nema nikakve veze s ovom tematikom, onom za strateška trgovačka društva. Sve navedeno je jasno i detaljno obrađeno u ranije navedenom Zakonu.
c) i ono najbitnije, sljedeća 3.sjednica Povjerenstva za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske nema na dnevnom redu navedenu tematiku, niti je u planu uvrstiti je tijekom sljedećih sjednica (dnevni red 3. sjednice je u prilogu maila)

Slijedom svega navedenog, a posebno posljednje dvije točke ispravka, tražimo u što je moguće kraćem roku, ispravak ove nepotpune i netočne informacije, te uklanjanje ove netočne vijesti s naslovne stranice Vašeg portala."

Pročitajte više