Dvije pucnjave u Parizu: U tijeku potraga za muškarcem koji je u prostorijama novina Liberation ranio jednu osobu

Screenshot: liberation.fr

NAORUŽANI napadač upao je u prostorije francuskih novina Liberation u Parizu i otvorio vatru te teško ranio jednu osobu.

Iz ljevičarskog lista Liberation kazali su kako napadač prilikom napada nije ništa govorio. Napadač je imao lovačku pušku iz koje je ispalio dva hica prije nego je pobjegao. Iz lista su objavili kako se u bolnici nalazi teško ranjeni 27-godišnji asistent fotografa.

Devedeset minuta poslije jedan je muškarac otvorio vatru na ulici ispred jednog od sjedišta banke Societe Generale. Nitko nije ranjen, objavili su policija i glasnogovornica banke.

Nedugo nakon toga naoružani je muškarac oteo automobil i natjerao vozača da ga iskrca u središtu Pariza, na Elizejskim poljanama, rekao je taj vozač policiji. Još se ne zna je li i taj incident povezan s pucnjavama.


Izvor u policiji kaže da su opisi napadača naoružanog lovačkom puškom ili sličnim oružjem, slični, a da se podudaraju i čahure pronađene na mjestu obaju napada.

U petak je također došlo do sličnog incidenta. Naoružani muškarac upao je u prostorije pariške televizijske postaje BFMTV, no u napadu nitko nije stradao jer napadač nije pucao iz pištolja kojeg je nosio. Ne zna se jesu li ti incidenti povezani, javlja BBC.
 

Pročitajte više