Džakula napao urednika Novosti: "Đikić je u ratu nosio crnu uniformu HOS-a"

NASTAVLJAJU se previranja na političkoj sceni Srba u Hrvatskoj.

Predsjednik Upravnog odbora Srpskog demokratskog foruma Veljko Džakula u priopćenju za medije se obrušio na potpredsjednika Srpskog narodnog vijeća Aleksandra Miloševića te glavnog urednika tjednika Novosti Ivicu Đikića.

"Imaju prošlost nespojivu sa demokratskim djelovanjem"

"Osobe koje u zadnje vrijeme najviše 'moraliziraju' i dijele gotovo čitavoj hrvatskoj javnosti (od predsjednika Republike pa na dalje) lekcije iz morala, etičkog ponašanja i demokracije su ljudi koji bi najmanje trebali svima nama dijeliti moralne i etičke packe, budući obojica iza sebe imaju prošlost koja je nespojiva sa demokratskim djelovanjem, visokom javnom funkcijom te radom u srpskoj zajednici u Republici Hrvatskoj.

Potpredsjednik SNV-a Aleksandar Milošević je kazneno osuđena osoba u Republici Hrvatskoj za zlouporabu droga te je zbog tog svog čina bio izbačen iz Srpskog demokratskog foruma u kojem je do tada radio te se nakon toga uhljebio u SNV-u - krovnoj organizaciji Srba u RH - koju je Milorad Pupovac privatizirao i kompromitirao svojim nedemokratskim, malverzacijskim i kriminalnim aktivnostima i aktivnostima svojih suradnika sa kaznenim biografijama kao što je to slučaj sa potpredsjednikom SNV-a Aleksandrom Miloševićem.

"Đikić je tokom rata nosio crnu uniformu HOS-a"


"Glavni urednik tjednika Novosti Ivica Đikić je tokom rata nosio crnu uniformu HOS-a za koje se zna da su javno isticali opčinjenost ustaškom ikonografijom te veličanjem ustaštva. Sada takva osoba uređuje novine koje izdaje srpska zajednica u Hrvatskoj - a koja je upravo od onih čije idejno i političko nasljeđe je promovirao HOS doživjela najveći zločin u svojoj povijesti. Da bi stvar bila paradoksalnija Ivica Đikić sustavno proziva predsjednika Republike Ivu Josipovića kao desničara, neofašista i mrzitelja Srba, samo zato što isti ukazuje na nedemokratske i koruptivne pojave u srpskoj zajednici. Ivica Đikić imputira predsjedniku Josipoviću biografiju koju ima zapravo on, te na taj način obmanjuje hrvatsku javnost, vrijeđa Srbe u Hrvatskoj te njihove brojne žrtve koje su kao nevini civili pobijeni od strane ustaša koje je Ivica Đikić simpatizirao i promovirao u svojoj mladosti", stoji između ostalog u priopćenju kojeg u ime SDF-a potpisuje Džakula.

U tom priopćenju se dodaje kako SDF smatra da Miloševiću i Đikiću nije mjesto na visokim funkcijama u srpskoj zajednici te smatraju da isti nemaju moralno pravo da moraliziraju, drže lekcije iz demokracije te javno stigmatiziraju i diskvalificiraju sve one koji ne misle kao oni i koji se usuđuju progovarati o korupciji i kriminalu unutar Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj.

"Pogotovo je tužno i degutantno što takve osobe napadaju predsjednika Josipovića kao osobu koja stigmatizira Srbe i tobože ugrožava demokraciju i slobodu tiska, a upravo je Predsjednik osoba sa vrlo senzibiliziranim stavom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina što je do sada bezbroj puta potvrdio naročito prema srpskoj zajednici u Hrvatskoj", zaključuje se u SDF-ovom priopćenju.

Pročitajte više