Egipatske sigurnosne službe tvrde da su ubile čovjeka koji stoji iza otmice Tomislava Salopeka

Screenshot: Site

EGIPATSKE snage sigurnosti navodno su ubile Abu al-Qassima, čovjeka koji stoji iza otmice Tomislava Salopeka, piše Sky News Arabia. Ova vijesti nije još službeno potvrđena, no mediji navode kako se radi o ubojstvu jednog od vođa Islamske države.

I medij Conflict News na svojem je Twitteru objavio kako je otmičar Tomislava Salopeka ubijen. Navodno ubijeni Abu al-Qassima, je vođu Brigada beit almaqdes (čuvari Jeruzalema), koja je otela Salopeka.

Zoran Milanović tvrdi kako je i on dobio informaciju da je ubijen vođa skupine koja je otela Salopeka. "Nažalost za zakašnjenjem, ali što mi tu možemo. Ne mogu to sad komentirati, ali imam informaciju", rekao je premijer Milanović.

Podsjetimo, 30-godišnji Tomislav Salopek iz Vrplja otet je u Kairu 22. srpnja. Tamo je radio za francusku tvrtku CGG. Islamska država u zamjenu za njega tražila je oslobađanje muslimanki iz zatvora.

5. kolovoza otmičari su objavili video u kojem su prijatili ubojstvom Salopeka, a tjedan dana nakon toga objavili su i da su ga obezglavili. To ipak još uvijek nije službeno potvrđeno.

Pročitajte više