Egzekucija u Kaštelima: Ubojica se predao, majka Marina Matijaša potvrdila njegovu smrt

Ilustracija: Street View

JOZO ČABRAJA, 23-godišnjak koji se sumnjiči da je pucao na 20-godišnjeg Marina Matijaša, predao se jutros policiji. U pratnji odvjetnika Željka Lubine došetao se do PP Kaštela.

Čabraja je prije tri noći kraj škole u Kaštelima iz automobila u vožnji ispalio hitac iz pištolja. Metak je pogodio Matijaša u čelo i ostao u glavi. Prebačen je u bolnicu i odmah operiran, no ozljede su bile preteške te mu je jučer ujutro konstatirana moždana smrt.

Pretpostavlja se da je Čabraja pucao kako bi osvetio zbog premlaćivanja tako da nije isključeno da bi se u nastavku postupak mogao voditi za teško, odnosno, ubojstvo iz bezobzirne osvete, što nosi kaznu dugotrajnog zatvora i do 40 godina. 

Još se čeka obavijest bolnice o smrti

Zasad se istraga još uvijek vodi za pokušaj ubojstva, jer policija i Državno odvjetništvo nisu primili službenu obavijest iz bolnice da je Matijaš mrtav. Njegova majka Anita, međutim, potvrdila je smrt na Facebooku te je navela kako je odlučila da će darovati organe. 

"Marin Matijaš (25. 8. 1994. - 30. 6. 2014.) službeno je proglašen mrtvim jučer na Firulama na odjelu JIL u 9 sati 45 minuta, iako je u stvarnosti preminuo na rukama brata Vita prije tri noći kada mu je nemilosrdno oduzet život. Svi koji su Marina bolje poznavali, znaju da bi bez potrebe za drugog bez razmišljanja iščupao svoje srce i pružio ga na dlanu. Zato će svi njegovi organi biti donirani i time će dio Marina nastaviti život u nekim sretnijim ljudima. Počivaj u miru sine moj", napisala je Marinova majka.  

Rat kaštelanskih klanova

Matijaš i Čabraja pripadaju suprotstavljenim kaštelanskim klanovima i sukob navodno traje već dulje. Čabraji je tako u zrak prošle godine dignut automobil. Moguće da će se više detalja znati nakon što Čabraja da iskaz. Možda i sam bude nešto rekao na tu temu. Tijekom dana trebao bi biti doveden na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Splitu.  

 

 

Pročitajte više