Ehud Barak: Pregovori su glupost! Mi se nikome nismo obvezali da nećemo napasti Iran

Foto:

"IZRAEL nikad nije SAD-u obećao da će se suzdržati od napada na Iran dok se vode pregovori o nuklearnom programu te zemlje", kazao je izraelski ministar obrane Ehud Barak.

Ne samo to, nego je i čitave pregovore ocijenio kao "gubljenje vremena", jasno dajući do znanja da Izrael ovaj konflikt ne misli rješavati milom, već isključivo silom. Međutim, Barak je svojom izjavom samo potvrdio kako između Izraela i SAD-a postoji sve veći jaz po pitanju načina rješavanja "iranskog problema", odnosno po pitanju pristupa njihovom nuklearnom programu.

Dok SAD zagovara ekonomske sankcije i diplomaciju, ostavljajući vojnu opciju kao konačno rješenje, Izrael tvrdi kako se Iran približava točci bez povratka i da je nužno reagirati odmah.

Za razgovore "šestorke" i Irana započete u Istanbulu tijekom vikenda Barak je kazao da ne mogu spriječit Iran u razvoju nuklearnog oružja. "Ovakav sistem zahtijeva nekoliko sastanaka. Ne možemo znati traži li druga strana samo kako da dobije na vremenu ili stvarno želi pronaći sustavno rješenje", kazao je Barak, prenosi AP.

Pročitajte više