Eksplozija bombe ispred škole u Italiji: "Bilo je kao u paklu, krv posvuda, prestravljeni učenici molili su za pomoć"

U EKSPLOZIJI bombe ispred škole u gradu Brindisi na jugu Italije poginula je 16-godišnja učenica. Ozlijeđeno je još sedmero ljudi, a jedna se djevojka nalazi u kritičnom stanju.

Trebalo je to biti jutro kao svako drugo. Učenici su se zaputili prema školi, s prepunim ruksacima na leđima, kada se dogodila neviđena tragedija.

Eksplozija se dogodila kada su učenice dolazile u žensku strukovnu školu Francesca Morvillo Falcone oko 7,45 sati. Jedna djevojka je preminula u bolnici od posljedica ozljeda. Ostale su zadobile opekline različitih stupnjeva, a jedna je kritično, javlja AFP.

Associated Press izvještava da je eksplozivna naprava bila ostavljena u kontejneru za smeće pokraj škole. Lokalni dužnosnik Fabiano Amati potvrdio je da je učenica preminula u bolnici od zadobivenih teških ozljeda.

Druga učenica, 16-godišnja Veronica Capodieci, zadobila je teške tjelesne ozljede te je hitno prebačena u lokalnu bolnicu, gdje je operirana i liječnici se bore za njezin život. Njezino stanje se stabiliziralo, ali joj je život još uvijek ugrožen.

Škola je nakon eksplozije evakuirana, a prizor koji je iza sebe ostavio napad je uistinu zastrašujuć. Krv posvuda, izgorjele knjige na podu, razbijena stakla... Sve upućuje na organizirani napad, budući da je policija utvrdila kako je bomba aktivirana pomoću daljinskog upravljača.

"Bio je to prizor iz pakla - krv posvuda, prestravljeni učenici, gusti dim. Neki su učenici bili u potpunom šoku, nisu se mogli pomaknuti, dok su drugi poput zombija, smrznuti od straha, stajali nepomično na mjestu", ispričao je otac jedne od učenica koja pohađa školu.

Škola Francesca Morvillo Falcone nosi ime supruge poznatog borca protiv mafije, suca Giovannija Falconea. On, supruga i njihova tri tjelohranitelja ubijeni su prije 20 godina, 23. svibnja 1992., kada je sicilijanska mafija podmetnula pola tone dinamita na cestu između aerodroma u Palermu i centra grada, javlja AFP.

Pročitajte više