Eksplozija plinske boce u stanu na Vrbanima, teško opečen mladić, među ozlijeđenima i djeca

Foto: Google Streetview

U EKSPLOZIJI plinske boce u Siječanjskoj ulici na Vrbanima teže je opečen jedan mladić, a lakše je ozlijeđeno pet osoba, među kojima je bilo i djece, ali i jedan vatrogasac, doznaje se u zagrebačkoj policiji i javnoj vatrogasnoj postrojbi.

Do eksplozije je došlo nešto prije 16 sati na trećem katu zgrade, a vatrogasci su zbog požara koji je u međuvremenu ugašen dizalicom evakuirali stanare, potvrdili su za Index iz Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba.

"Požar je ugašen, ali sanacija požarišta traje i dalje. Jedna je osoba opečena, ali prema našim informacijama ozljede nisu teže", rekli su za Index dežurni vatrogasci zagrebačke JVP.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama zaprimio je dojavu od Županijskog centra 112 o požaru u 16 sati i 20 min.

Na terenu 23 vatrogasca i sedam vozila

Na intervenciju je izašlo sedam vatrogasnih vozila i 23 vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba. Uz njih su na terenu bile i ekipe PU Zagrebačke i Nastavnog Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

Ozlijeđeni vatrogasac je dehidrirao, a ostali lakše ozlijeđeni nagutali su se dima pa ih je zbrinula hitna pomoć, rečeno je Hini u zagrebačkoj javnoj vatrogasnoj postrojbi.

Dvoje ozlijeđenih hospitalizirano je u bolnicama Sestara milosrdnica te na Sv. Duhu.

Pročitajte više