Eksplozija u požeškoj tvornici Plamen: Jedna osoba poginula, tri ozlijeđene

Foto: 034portal.hr, Danijel Soldo/Cropix

JEDAN radnik je poginuo, a trojica su ozlijeđena uslijed izbijanja tehnološke eksplozije na talioničkoj peći, koja se dogodila jučer oko 19 sati u pogonu požeške tvornice Plamen. Ekipa za očevid je na mjestu nesreće kako bi utvrdili što je dovelo do eksplozije.

Ozlijeđeni radnici su stabilno, ali s teškim opeklinama

Prema riječima voditelja odjela kirurgije požeške bolnice, Ljube Begića, ozlijeđeni radnici su stabilno. "Jedan ima teže tjelesne ozljede, ima prijelom 3 rebra i opekline prvog do trećeg stupnja, ne velike površine i on je dobrog općeg stanja. Drugi, mlađi pacijent, ima nešto opeklina prvog do trećeg stupnja, ali je isto u dobrom stanju", kaže doktor Begić.

Treći radnik je zbog težine ozljeda prevezen u Zagreb, ali nije u životnoj opasnosti. "Bolesnik je nakon stabilizacije općeg stanja premješten u Centar za opekline. Ima opekline od prvog do trećeg stupnja na 20 - 30 posto tijela zbog čega je i premješten u Zagreb", izjavio je doktor Begić.

"Sama peć nije eksplodirala nego je od praska malo rastopljenog željeza frcalo uokolo"

Kako je za Index sinoć ispričala glasnogovornica PU požeško-slavonske Ivana Radić, u eksploziji je poginula jedna osoba, a tri su ozlijeđene. "U sva tri slučaja riječ je o opeklinama", dodala je.

Na intervenciju je odmah izašla Hitna pomoć te šest vatrogasaca JVP Požega, kaže zapovjednik Goran Vidaković. "Jedan je čovjek poginuo, a tri su na završila na Hitnoj. Sama intervencija nije trajala dugo jer to nije požar već eksplozija. Sama peć nije eksplodirala nego je od praska malo rastopljenog željeza frcalo uokolo", objašnjava Vidaković.

Na mjestu događaja, kraj tvornice, sinoć se okupio veći broj građana. Policija je osiguravala prostor i nije nikoga puštala blizu.


Pročitajte više