Engleskom tinejdžeru sude zbog komentara na Faceu: "Ubijeni vojnici trebaju ići u pakao"

BRITANSKI tinejdžer je optužen za rasizam te će se morati braniti na sudu nakon što je prošlog tjedna na Facebooku komentirao šest ubijenih britanskih vojnika u Afganistanu.

19-godišnji musliman Azhar Ahmed je na svom profilu kritizirao pozornost koju u medijima dobivaju ubijeni vojnici te usporedio s civilnim žrtvama u afganistanskom ratu koji vodi NATO. Ahmed je uhićen u petak i optužen preko vikenda te je pušten uz jamčevinu, pišu britanski mediji. 

"Svi vojnici trebaju umrijeti i ići u pakao"

Na sudu u West Yorkshireu će se od optužbi za rasizam braniti u petak. "Ljudi pričaju o smrti vojnika. Što je s nevinim obiteljima koje su brutalno ubijene, ženama koje su silovane, djecom koja su masakrirana", napisao je u svom statusu Ahmed i poručio Englezima da su im neprijatelji talibani, a ne nevine i ranjive obitelji.

"Svi vojnici trebaju umrijeti i ići u pakao", napisao je Ahmed te dodao kako su ti vojnici sigurno završili u paklu. Na internetu se već pojavila i peticija u kojoj se traži da se zbog zločina iz mržnje prema britanskim vojnicima Ahmed pošalje u zatvor.

Šest Britanaca je prošlog tjedna poginulo u Afganistanu kada je njihovo oklopno vozilo naletjelo na bombu na jugu Afganistana. Većina njih bila je stara između 19 i 21 godinu. To je najveći pojedinačni gubitak za Britance u Afganistanu od 2006. godine.

Pročitajte više