Erceg nakon šatora: Matić je heroj, mi branitelji moramo biti spremni dati život jedni drugima

Foto: Index

ZORAN ERCEG, ratni vojni invalid koji je banuo na press konferenciju šatordžija, iako tjednima istupa protiv njih, rekao je nakon što je sve završilo da je ganut kako su ga branitelji pozdravili.

Rekao je da mu je stalo do svih ugroženih skupina.

"Ima stvari koje sam htio reći unutra. Smeta mi strah među građanima od branitelja i da se neki branitelji boje izreći svoje mišljenje. Stalo mi je do zajedništva svih branitelja, ali i do toga da svatko ima pravo na svoj stav. Kao branitelji moramo zastupati interese svih branitelja. Drago bi mi bilo da organizatori u šatoru legaliziraju ovaj prosvjed da bude po zakonu. Ne negiram pravo nikome da protestira ali neka bude taj protest po zakonu jer na ovaj način doći do tog da netko ruši zakon na drugi način i time rušimo ono za što smo se mi branitelji borili.", kazao je Erceg novinarima.

Moramo biti spremni dati život jedni drugima bez obzira na politička opredjeljenja

"Ja dajem podršku braniteljima da prosvjeduju iako mi nisu jasni njihovi zahtjevi. Ministar Matić je heroj. Jako mi je stalo da u šator mogu doći i branitelji koji imaju drugačije mišljenje. Meni je žao da je gospodin Glogoški rekao da je ovo moja provokacija, u pitanju je sigurno nesporazum. Ako u Splitu skrbimo o civilnim invalidima zašto ne bi mogli pomoći svim invalidima braniteljima.", pita se Erceg te dodaje kako ne brani nikome da ima lijeve ili desne interese, ali kad se govori o braniteljima, moraju svi biti zajedno.

"Dobivam puno poruka branitelja koji se boje. Htio bih da gospoda Klemm i Glogoški svima potvrde da neće biti ugroženi. Mislim da politika dugo zloupotrebljava branitelje i da se svi branitelji trebaju držati zajedno. Ja sam ratni vojni invalid kojem se plijeni moja imovina, žele da mi se sruši stan kojeg sam dobio kao ratni vojni invalid. Žao mi je što to Hvidra nije prepoznala kao braniteljski problem. Trebali bi kao u ratu, da smo spremni davati život jedan za drugog bez obzira na politička opredjeljenja.", dodaje Erceg.

"Volio bih kad bi svi sjeli za stol i objedinili sve udruge. Ljudi koji su u šatoru imaju štetu od toga. Svedimo sve u jednu udrugu i artikulirajmo zahtjeve", poručuje na kraju Erceg.

Pročitajte više