Evo kako Vlada objašnjava da se na Zinku Bardić ne odnosi nova odluka o PR agencijama

IZ VLADINOG ureda za odnose s javnošću dobili smo danas oko 15 sati zahtjev za ispravkom informacije. Naime, u izvještaju s današnjeg zasjedanja Vlade sporno je što smo napisali u dijelu teksta da je slučaj Zinke Bardić - afera. Dopis prenosimo u cijelosti.

U tekstu se navodi kako je „Odluka o zabrani rada s PR agencijama došla je u jeku afere koja je direktno vezana uz ured premijera Zorana Milanovića kada je otkriveno da Zinka Bardić prima plaću u PR agenciji, a besplatno radi za premijera“.

Još jednom naglašavamo da se ne radi ni o kakvoj „aferi“ budući da je gospođa Zinka Bardić 23. veljače 2012. godine imenovana posebnom savjetnicom premijera Milanovića na temelju Zakona o Vladi. O imenovanju gospođe Bardić izvijestili smo priopćenjem sve medije te objavili na službenim stranicama Vlade RH. http://www.vlada.hr/hr/naslovnica/priopcenja_za_javnost/2012/veljaca/premijer_milanovic_imenovao_posebnu_savjetnicu_zinku_bardic

Status gospođe Zinke Bardić, kao posebne savjetnice premijera, jasno je reguliran odredbom članka 23. Zakona o Vladi RH koji omogućava da predsjednik Vlade Republike Hrvatske imenuje posebnog savjetnika ili savjetnicu radi utvrđivanja stanja, izrade strateških razvojnih planova i analiza, pripreme prijedloga i usklađivanja provedbe pojedinih projekata iz programa Vlade te za pojedina pitanja stalne ili povremene prirode od značaja za obavljanje dužnosti predsjednika Vlade (http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2011_12_150_3084.html,Narodne novine br. 150; 22.12.2011.)

Pored gospođe Bardić, posebnim savjetnicima premijera imenovani su i gospodin Slavko Goldstein za kulturu, Neven Budak za znanost, te Siniša Petrović za europsko pravo, o čemu smo uredno obavijestili priopćenjima za javnost. Navedeni posebni savjetnici predsjednika Vlade svoj posao obavljaju bez naknade. Što se tiče tvrtke Madison  Consulting, ona od 2004. godine radi za Socijaldemokratsku partiju Hrvatske, što je jednako tako odavno poznato javnosti, i nema nikakav ugovor s Vladom, ministarstvima niti javnim poduzećima.

Stoga još jednom ističemo da je status gospođe Bardić jasno i transparentno reguliran na temelju Zakona o Vladi te je informacija o tome objavljena u medijima i na službenim stranicama Vlade RH.

Pročitajte više