Evo kako je Holy saznala da će njen e-mail biti objavljen: Siniša Kovačić rekao Ankici Mamić, ona javila Aleksandri Kolarić

MIRELA HOLY, donedavna ministrica zaštite okoliša i prirode podnijela je danas kaznenu prijavu zbog sumnji da ju se protuzakonito nadzire. Holy je prijavu podnijela MUP-u i DORH-u, a u njoj navodi kako je prvu informaciju o tome da će njezini privatni e-mailovi biti objavljeni dobila od osobe koja poznaje blisku suradnicu Radimira Čačića, Ankicu Mamić.

Mamić: Nikada nisam ni upoznala Mirelu Holy

U razgovoru za Index Ankica Mamić potvrdila je da se dan prije objave vijesti o spornom e-mailu našla na neformalnom sastanku (točnije, na kavi) sa Sinišom Kovačićem te da joj je on rekao da će sljedećeg dana objaviti informaciju o e-mailovima sada već bivše ministrice. Osim neformalnog sastanka s Kovačićem, odbacuje bilo kakvu umiješanost u cijeli skandal.

"Ja gospođu Holy nikada nisam upoznala, tako da joj nikada nisam mogla reći ono što sam saznala. Bivšu ministricu ne poznajem osobno, već iz medija i uvijek mi se činila simpatičnom, ali nikada nismo stupile u kontakt. Istina, dan prije objave razgovarala sam sa Sinišom Kovačićem i on mi je rekao da će objaviti tekst, ali to je potpuno normalno, novinari mi često govore što planiraju objaviti", izjavila je za Index Ankica Mamić te dodala da pitamo Aleksandru Kolarić tko je ta osoba ustvrdivši da zna više o svemu.

Aleksandra Kolarić: Smatram da je Ankica Mamić bila dobronamjerna

Aleksandra Kolarić za Index je kazala kako je ona javila Mireli Holy da mediji pripremaju priču. "Ja sam prijateljica i s Ankicom Mamić i s Mirelom Holy. Ankica mi je javila da mediji pripremaju priču, detalje nisam znala. Ja sam to javila Mireli da se pripremi na to. Smatram da je Ankica Mamić bila dobronamjerna u svom upozorenju", rekla je za Index Kolarić.

Kako doznajemo iz krugova bliskih Siniši Kovačiću njegov izvor za Holyin e-mail je osoba iz HŽ-a, a ne Ankica Mamić. Kovačić dodaje kako neće otkriti tko mu je izvor jer se izvor mora zaštititi. O cijelom slučaju se očitovao i HRT iz kojega kažu da Kovačić posjeduje mail, "dakle pisani trag", iz kojeg se vrlo jasno vidi tko je izvor objavljene informacije i na koji način je došao do nje.

"Izvor informacije je iz HŽ-a"


"Budući da štiti svoj izvor informacija nema namjeru o njemu govoriti u javnosti. HRT, međutim, može potvrditi da je izvor informacije iz HŽ-a te da nema veze niti s političkim strankama niti s PR agencijama", priopćili su iz HRT-ovog Odjela za odnose s javnošću.

Sa javne televizije dodaju da su novinari kontaktirali obje strane i objavili vijest nakon što su utvrdili da je mail autentičan. "Naknadno su u više navrata pozivali i bivšu ministricu Holy i predsjednika uprave HŽ holdinga gospodina Valčića no oboje su se odbili očitovati", pišu iz HRT-a te dodaju da su objavili priču o pokušaju pogodovanja u javnom poduzeću kada su za nju saznali i utvrdili da je autentična.

"Smatramo da je pokušaj pogodovanja u javnom poduzeću afera i pokušaj pogodovanja je priča i uzrok nastalom problemu. Sve što se sada radi i događa je pokušaj skretanja pažnje s te afere", ističu iz HRT-a te dodaju da odbijaju biti oružje u bilo kakvim stranačkim ili unutarstranačkim sukobljavanjima.

Čačić: Ne znam o čemu govorite ni u najgrubljim crtama

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić prokomentirao je tvrdnje Mirele Holy da je njegova glasnogovornica Ankica Mamić znala da se sprema napad na nju.

"Ne znam o čemu govorite ni u najgrubljim crtama. Gospođa Mamić je moja dugogodišnja agentica i nije PR agentica, nego za mene osobno radi PR. Sasvim je sigurno da ja s bilo čim što se događalo s gospođom Holy nemam ništa, niti bih mogao imati", rekao je Čačić.

Pročitajte više