FOTO Grmljavinsko nevrijeme sinoć u Splitu, Meteoalarm se oglasio za Zagreb i Osijek

Foto: Tin Juginović, Meteoalarm

VRUĆIH 30 stupnjeva grijalo je Split cijeli dan, navečer se temperatura spustila na 25, a iza 10 sati stigli su i oblaci. Munje su počele parati nebo, a kako je to izgledalo možete vidjeti u galeriji.  Tijekom noći pala je lokalno i slaba kiša, a jutro su Splićani dočekali pod oblacima i s temperaturom od 21 stupnja. I danas je na splitskom području moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme, a temperature će ići do 31 stupnja.

Narančasto upozorenje Meteoalarma: Vrućine i snažno nevrijeme u dvije hrvatske regije


Meteoalarm je upozorio na novo nevrijeme koje bi u poslijepodnevnim satima moglo zahvatiti više područja te izdao narančasto upozorenje za osječko i zagrebačko područje.



U unutrašnjosti bi moglo doći do većeg razvoja naoblake, s mjestimičnim pljuskovima i grmljavinom, pogotovo u poslijepodnevnim satima. Osječko i zagrebačko područje moglo bi pogoditi grmljavinsko nevrijeme s pljuskovima, a lokalno bi moglo biti i jače izraženog nevremena praćenog obilnom kišom. Isto bi također moglo zadesiti područje Knina i Karlovca. Temperatura zraka bit će slična onoj posljednjih dana.

Večer na sjevernom Jadranu mogla bi obilježiti umjerena bura. Srijeda će prema temperaturama biti slična posljednjim danima, no u drugom dijelu dana ponovno bi moglo doći do lokalno jačeg razvoja naoblake s kojima će u zaobalju biti prolaznih pljuskova praćenih grmljavinom.

Naredni dani bit će slični što se tiče nestabilnog vremena te pljuskova i grmljavine, no u petak će prevladavati sunčano vrijeme. Popodnevni pljuskovi u zaobalju će se prorijediti ili sasvim izostati, dok tek kasno navečer na sjevernom Jadranu može biti slabe kiše. Najviše dnevne temperature većinom će se kretati od 28 do 33 stupnjeva Celzijevih.

 
 
 
 

Pročitajte više