Fuele poručio Hrvatskoj: Borbu protiv korupcije treba voditi svaki dan

Screenshot: HTV

U POVODU pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, povjerenik Europske komisije za proširenje i europsku politiku susjedstva, Štefan Fuele uputio je poruku Hrvatskoj.

Povjerenik za proširenje čestitao je još jednom Hrvatskoj na ulasku u Europsku uniju, nazvavši proširenje 1. srpnja povijesnim događajem. Ističući institucionalne promjene koje će se dogoditi 1. srpnja, Fuele ih je nazvao posljedicama još dubljih i značajnijih promjena.

"Zemlja se odlučila za budućnost unutar ujedinjene Europe. Danas, nakon rigoroznih priprema i reformi, Hrvatska i njeni građani zaslužuju zauzeti mjesto koje im u potpunosti pripada u jednom od najambicioznijih političkih i gospodarskih projekata našeg vremena".

Vaše pristupanje, kaže Fuele, znači više stabilnosti koja toliko treba mladoj zemlji s živim uspomenama na bolnu prošlost. "Vaša se zemlja promijenila i građani će od toga imati koristi, učinkovitije pravosuđe i javnu upravu, a članstvo donosi pristup najvećem jedinstvenom tržištu na svijetu te pristup fondovima koji mogu donijeti modernizaciju i napredak svih regija.

"Naravno, članstvo ne donosi odmah rješenje za sve izazove. Borba protiv korupcije mora se voditi svaki dan kao što se mora nastaviti i restrukturiranje gospodarstva. To vrijedi za Hrvatsku, jednako kao i za sve druge članice Europske unije".

Ovo je trenutak za slavlje, zaključio je Fuele.

 

Pročitajte više