10 dobrih vijesti tjedna

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

INDEX svake nedjelje donosi deset dobrih vijesti tjedna - priče o dobrim ljudima koji nesebično pomažu drugima, malim i velikim uspjesima, važnim sportskim podvizima, znanstvenim otkrićima i svim drugim događajima koji su nam uljepšali tjedan.

Ovo je deset takvih priča koje su obilježile tjedan iza nas.

10. Zagrebački Franko's proglašen 14. najboljom pizzerijom u Europi

Popis 50 Top Pizza Europe, koji se odnosi na sve zemlje u Europi osim Italije, objavljen je u ponedjeljak. Zagrebački Franko's je do sada bila jedina hrvatska pizzeria koja se nalazila na njemu. Ove godine Franko's je opet na listi Top 50, baš kao što je to bio slučaj i prijašnjih godina. Prošle su godine bili 43. na listi, dok su ove na 14. mjestu, što im je najbolji plasman do sada. Dobili su i nagradu Performance of the Year.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

9. Lokal u centru Zagreba koji nudi samo štrukle proslavio 10. rođendan, razgovarali smo s vlasnikom

Zagrebački lokal koji na meniju ima jednu jedinu stavku - štrukle nedavno je proslavio 10. rođendan. Tim smo se povodom zaputili u La Štruk, gdje smo se našli sa suvlasnikom Igorom Mladinovićem i popričali o svemu, od njihovih početaka, preko filozofije kojom se vode, do pogleda na cjelokupno ugostiteljstvo i odnos sa svim publikama, od gostiju do medija.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

8. Velik iskorak za Hrvatsku: Ovo je prvo hrvatsko komercijalno vozilo na vodik

Hrvatska je na međunarodnom sajmu za komunalnu opremu u Münchenu postala pravi hit. Predstavili smo se prvim komercijalnim vozilom na vodik - čistilicom. Projekt je razvijen u tvornici komunalne opreme u Kalinovcu i još je jedan dokaz da Hrvatska itekako ima potencijala za razvoj sofisticiranih inovacija.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

7. U Paklenici snimljen radoznali medo: "Jutarnja šetnja"

U Nacionalom parku Paklenica snimljen je medo.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

6. Rim Tim Tagi Dim je u top 5 najviralnijih pjesama svijeta na Spotifyu

Rim Tim Tagi Dim je u top 5 Global Spotify‘s Viral 50 i samo nastavlja rasti.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

5. Baby Lasagna u manje od 12 sati rasprodao tri koncerta na Šalati

Baby Lasagna je rasprodao i treći samostalni koncert na Šalati u Zagrebu, koji će se održati 14. rujna. Ulaznica više nema.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

4. HGSS spasio planinara: Nismo pobijedili na Eurosongu, ali jesmo - na stijeni

HGSS je prije par dana primio poziv da je potrebna pomoć unesrećenom planinaru na Bijelim stijenama. Planinar se nalazio izvan markirane staze na izrazito zahtjevnom terenu, a ispostavilo se da je stradao prilikom izbjegavanja većeg odrona kamena te zadobio teže tjelesne ozljede. Akcija je brzo, efikasno i uspješno odrađena zahvaljujući suradnji i složnosti između stanica Ogulin i Delnice.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

3. Učenici škole u Novoj Gradiški napravili solarni auto. Osvajaju nagrade

Elektrotehnička i ekonomska škola u Novoj Gradiški poznata je po svojoj inovativnosti i entuzijazmu u radu na raznim projektima koji povezuju teoriju i praksu. Učenici i nastavnici zajedno su osmislili i realizirali niz projekata koji ne samo da unapređuju tehnička znanja već i promoviraju održivost i ekologiju. Među najzanimljivijima su solarni automobil, solarni skuter, laserska harfa te rover za detekciju mina.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

2. Ovo je maleni borac kojeg su ostavili u kanti za smeće. Zdrav je i dobro se razvija

U Kliničkoj bolnici sveti Duh u Zagrebu skrbe o bebi koja je u ponedjeljak navečer ostavljena u kanti za smeće u Zaprešiću. Dječačić koji je u trenutku pronalaska bio star najviše sat i pol ili dva i za kojeg liječnici kažu da bi, da je pronađen pola sata kasnije, mogli samo konstatirati njegovu smrt, odlično se oporavlja. Posebnu je brigu o njemu preuzeo doktor Ivan Zovak, specijalist pedijatrije odjela za neonatologiju na Svetom Duhu, koji ga je te noći, kad su je pronašla dva tinejdžera i spasila mu život, prvi i zaprimio.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

1. Baby Lasagna: Ne mogu prihvatiti 50.000 eura. Molim Plenkovića da taj novac donira

Baby Lasagni je vlada Republike Hrvatske ponudila novčanu nagradu od 50.000 eura, no on je taj novac odbio i rekao da želi da se donira. "Zahvaljujem hrvatskoj vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći", napisao je Marko.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

Pročitajte više