Gadafijevo proročanstvo: Mediteran će postati more kaosa, u Europu će krenuti milijuni izbjeglica

Foto: FAH

SAMO nekoliko mjeseci prije nego što je pogubljen, bivši libijski čelnik Moamer Gadafi uputio je Zapadu crno proročanstvo - istaknuo je kako će u Europu nahrliti milijuni izbjeglica, što će iznenaditi europske političare, pišu Nezavisne novine.

Još 2011. godine Gadafi je upozorio kako bez jedinstvene i stabilne Libije neće biti nikoga da obuzda velik broj migranata iz Afrike i Bliskog istoka koji će krenuti prema Europi.

"Milijuni crnaca preko Mediterana mogu prijeći u Francusku i Italiju, ali Libija igra ulogu u sigurnosti na Mediteranu“, rekao je Gadafi za France24.

Mediteran kao more kaosa


Gadafijev sin Saif, kojega se nekada smatralo njegovim nasljednikom, a koji danas čeka na izvršenje smrtne kazne, ponovio je slične prognoze.

"Libija može postati Somalija Sjeverne Afrike, Mediterana. Vidjet ćete gusare na Siciliji, u Lampeduzi. Vidjet ćete milijune ilegalnih imigranata. Teror će biti pred vratima", naglasio je.

"Mediteran će postati more kaosa", dodao je.

Zapad se oglušio na njegova upozorenja. Pokrenuta je vojna intervencija kako bi se Gadafija zbacilo s vlasti, a proročanstva autoritarnog diktatora ostvarila su se, zaključuju Nezavisne novine.

Pročitajte više