Geneza ponovno pokreće proizvodnju u Purisu, planira se zapošljavanje 120 ljudi

TVRTKA Geneza izvijestila je kako se ponovno pokreće proizvodnju u pazinskom Purisu te kako planiraju zapošljavanje 120 ljudi.

Puris je, podsjetimo, u rujnu 2012. godine završio u stečaju. Problemi s likvidnošću, prezaduženost i gubitci opterećivali su poslovanje Purisa još iz razdoblja prije nego što ga je preuzeo Gavrilović koncem 2008. godine.

"Nakon višemjesečnih pregovora Odbor vjerovnika danas je jednoglasno prihvatio ponudu Geneze za ulazak u pazinski Puris. Ovom odlukom Puris koji je u stečaju od rujna 2012. godine započinje novo razdoblje.

Predstavnici vjerovnika - ministarstva financija, malih vjerovnika, radnika i lokalne samouprave tako su jednoglasno podržali Genezu i odlučili o budućnosti Purisa. Poslovni rezultati tvrtke Geneze zasigurno su doprinijeli ovoj odluci, a jedna od najrelevantnijih referenci iz prehrambene djelatnosti je rezultat poslovanja u rovinjskoj Mirni.

Naime, temeljem danas prihvaćene ponude za zakup poslovne cjeline Puris d.d. u stečaju, Geneza će pokrenuti proizvodnju, zaposliti potreban broj radnika i u prodaju u narednom razdoblju uložiti svoj kapital, sva svoja znanja i dosadašnja iskustva s ciljem očuvanja djelatnosti i ovog izuzetnog branda na tržištu.

Geneza će zaposliti 80 djelatnika, a po pokretanju primarne proizvodnje, inkubatorske stanice i klaonice zaposlit će 40 dodatnih radnika. Za Puris d.d. ali i cijeli pazinski kraj, koji je tradicionalno i prepoznat po Purisu, počinje nova budućnost", stoji u priopćenju Geneze.

Pročitajte više