George Zimmerman platio jamčevinu: Ubojica nenaoružanog afroameričkog tinejdžera na slobodi

NOĆAS oko ponoći iz zatvora je pušten 28-godišnji George Zimmerman koji je tijekom susjedskog nadzora, popularnog američkog volonterskog čuvanja četvrti od kriminala, ustrijelio nenaoružanog afroameričkog tinejdžera, 17-godišnjeg Trayvona Martina. Riječ je o slučaju koji je u Americi izazvao brojne prosvjede i međurasne napetosti.

Kako prenosi CNN, Zimmerman se našao na slobodi dva dana nakon što mu je određena jamčevina od 150.000 američkih dolara. Tužiteljstvo je tražilo da radi njegove nasilne prošlosti Zimmermanu bude određena jamčevina od čak milijun dolara. Iako je Zimmerman nakon plaćanja jamčevine pušten na slobodu, mora nositi elektronički uređaj za praćenje kako bi ga vlasti do početka suđenja mogle držati na oku.

Prije no što je ustrijelio Martina, Zimmerman je pozvao policiju i prijavio tinejdžera kao sumnjivu osobu u četvrti. Iako mu je policija kazala da to ne čini, Zimmerman je odlučio slijediti Martina. Posvađali su se, potukli, a potom je Zimmerman ustrijelio 17-godišnjaka. Kaže da je to bila samoobrana, a u petak se na sudu ispričao Martinovoj obitelji.

Pročitajte više