Glavaš u posjeti šatordžijama u Savskoj: Nek Matić uzme 25.000 kuna od Glogoškog i sjedne u kolica

Foto. Facebook

BRANIMIR GLAVAŠ, osuđeni ratni zločinac, posjetio je danas šatordžije u Savskoj 66, prenosi N1.


Do šatora je došao u pratnji članova HDSSB-a, a po dolasku pred Ministarstvo branitelja, odali su počast poginulim braniteljima na improviziranom oltaru podignutom u šatoru.

Branimir Glavaš je pred okupljenima rekao kako je ministar branitelja Predrag Matić nesposoban te kako je i sama Vlada nesposobna jer se ne može brinuti o braniteljima.

"Tražimo samo dostojanstvo. Iz zatvora sam gledao Freda Matića kako na ploči ispisuje primanja Đure Glogoškog. Kako ga nije sram tako nešto reći. Neka si uzme 25.000 kuna i sjedne u kolica", kazao je Glavaš.


"Vlada ne može riješiti najveće probleme Hrvatske - gospodarske probleme, a političke stranke pokušavaju skupiti jeftine političke bodove u Savskoj", zaključio je.

Županijski sud odbio određivanje istražnoga zatvora Glavašu

Podsjetimo, prije pet dana Županijski sud u Zagrebu odbio je zahtjev da se Branimiru Glavašu odredi istražni zatvor, jer je zauzeo stav da ne postoji opasnost od bijega, ali ni mogućnost tzv. obligatornog pritvora koji zakon propisuje za nepravomoćne kazne veće od pet godina.

Zahtjev za određivanjem istražnog zatvora uslijedio je nakon što je nedavno izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda povuklo tjeralicu za Glavašem i odbilo prijedlog da mu se ukine istražni zatvor uz pojašnjenje da je rješenje kojim je "pritvoren" po sili zakona prestalo egzistirati čim je počeo izdržavati zatvorsku kaznu.

Tjeralicu za Glavašem zagrebački sud raspisao je 16. siječnja, nakon što je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu na osam godina temeljem koje je služio kaznu u Bosni i Hercegovini zbog ratnog zločina u Osijeku 1991. u slučajevima "Selotejp" i "Garaža". Nakon ukidanja pravomoćne presude na snazi je nepravomoćna presuda kojom je bio osuđen na desetogodišnju kaznu zatvora.

Pokretanje hajke na Pupovca

Na Glavaševoj službenoj Facebook stranici, koju moderira njegov sin Filip, jučer je objavljen status putem kojega se napalo Milorada Pupovca.

> Glavašev poziv na netrpeljivost: Pupovčeva mržnja prema Hrvatskoj je jedinica mjere zla

> Glavaš platio reklamu za širenje mržnje na Facebooku

Pročitajte više