Gorljivi branitelj predstečajnih nagodbi: Igor Rađenović novi je zamjenik ministra financija

Foto: Index (Arhiva)

IGOR RAĐENOVIĆ, saborski zastupnik SDP-a odlukom Vlade postao je zamjenik ministra financija Borisa Lalovca u Ministarstvu financija.

"Igor Rađenović imenovan je zamjenikom ministra financija, a mr. sc. Žana Pedić pomoćnicom ministra financija koja će upravljati radom Uprave za financijsko upravljanje,  unutarnju reviziju i nadzor", stoji u objavi sa zatvorene sjednice Vlade Rh.

Predstečajne nagodbe su dobra rješenja koja se ne smiju rušiti

Rađenović je kao bivši direktor Zagrebačkih cesta odlikovan Redom Stjepana Radića za osobit doprinos u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala. Naime, Rađenović je pretučen ispred svoje zgrade nakon što je prijavio nezakonitosti u Zagrebačkim cestama. Na posljednjim lokalnim izborima bio je kandidat za zamjenika gradonačelnika Rajka Ostojića na listi SDP-a.

Rađenović je bio član Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, a do sada je u Saboru gorljivo branio poteze bivšeg ministra financija Slavka Linića.


"Nešto ne štima u ovoj Vašoj politici ili ona sad samo ruši pa makar i dobra rješenja", odgovorio je svojedobno Rađenović odgovarajući zastupnicima HDZ-a na njihove kritike o Predstečajnim nagodbama.

Linić je uvodio red

Rađenović je branio Linića govoreći da su "uvođenje reda, štednja i racionalizacija poslovanja" politika aktualne Vlade od koje se ne odustaje.
 

Pročitajte više