Gotovina apsolutni hit u Splitu: Nakon Bačvica i Keruma, generala se sjetili Brda i Neslanovac

SUTRA bi se na Gradskom vijeću Splita trebalo odlučiti o prijedlogu gradonačelnika Željka Keruma da se general Gotovina proglasi počasnim građaninom. Inicijativa je došla baš na dan kada je Tomislav Zaninović, predsjednik Gradskog kotara Bačvice i gradonačelnički kandidat, Banovini predao formalizirani prijedlog koji predviđa da se počast oda i generalu Markaču.

Bačvice: Priznanje i Markaču i Gotovini

"Priznanje treba odati i generalu Gotovini i generalu Markaču. Zajedno su bili u Domovinskom ratu, zajedno su bili zatočenici Haaga, zajedno su oslobođeni, a zajedno su se i vratili u Domovinu. Time se iskazuje jedinstvo hrvatskog naroda i zajedništvo sjeverne i južne Hrvatske", kaže Zaninović.

Brda i Neslanovac: Ulica za generala

Čini se da je inicijativa s Bačvica, potaknula i druge da odaju priznanje Gotovini. Kako donosi Dalmacija News, večeras su gradski kotarevi Brda i Neslanovac odlučili da se Mostarska ulica preimenuje u Ulicu generala Ante Gotovine. Zaključak su donijeli jednoglasno te će ga proslijediti Banovini na usvajanje. Nadaju se da će prijedlog što prije na dnevni red kako bi se što prije prošetali ulicom nazvanom po omiljenom generalu. 

Valja možda podsjetiti da su se nakon osuđujuće nepravomoćne presude u travnju 2011. godine generala Gotovine u Splitu jedini sjetili bivši pravaši, danas HDSSD-ovci Luka Roguljić i Hrvoje Tomasović. Zatražili su da se u znak solidarnosti generala Gotovinu proglasi počasnim građaninom. Prijedlog nije uvršten u dnevni red, a Tomasovića su iz vijećnice na silu izgurali zaštitari.

Pročitajte više