Grabar Kitarović: Nakon što preuzmem mandat, ova Vlada neće dugo trajati

Screenshot: N1

"NIJE me nazvao Milanović i nije mi jasno takvo ponašanje. Očekujem da svi poštuju rezultate izbora. Mislim da ta Vlada neće dugo trajati nakon što ja preuzmem mandat. Tražit ću sjednicu Vlade, a ako ju gospodin Milanović odbije postoje i drugi načini", izjavila je Kolinda Grabar Kitarović u razgovoru za N1 televiziju i ponovila da bi "zajednički razgovor s Karamarkom i Milanovićem bi bio pametan potez".


Kazala je i kako bi bolje surađivala s Toninom Piculom prije nego sa Zoranom Milanovićem. Picula joj je i čestitao, otkrila je.

"U potpunosti sam protiv odluke haškog suda da se Šešelja ne vrati u pritvor. Njemu je mjesto u Haagu. Nakon inauguracije ću razgovarati s Vijećem sigurnosti UN-a i Glavnim tajnikom pa ako treba i održati govor pred Općom skupštinom UN-a. Ne smijemo dopustiti da nam tu u području bude netko tko će minirati međunacionalne odnose. Srpskoj vladi je dugo trebalo da reagira. Poslat ću pismo UN-u večeras ili sutra ujutro", izjavila je Grabar Kitarović u razgovoru za N1.

U četvrtak će otići u Bruxelles gdje će raskinuti radni odnos s NATO-om.

Pročitajte više