Grad Nova Gradiška pod nadzorom Ministarstva uprave zbog gradonačelnikove odluke o zaduživanju od 10 milijuna kuna

MINISTARSTVO uprave dobilo je nalog da obavi hitan nadzor nad gradom Nova Gradiška. Sporna je odluka gradonačelnika o zaduživanju od 10 milijuna kuna, koja je, kako tvrdi oporba, falsificirana jer sjednica gradskog vijeća nije ni održana.

Gradonačelnik Nove Gradiške, saborski zastupnik SDP-a Josip Vuković, u svom se očitovanju pozvao na izglasavanje proračuna grada za 2012. godinu donesenom 27. prosinca 2011. godine, temeljem kojeg je napisao odluku 11. travnja ove godine.

Također navodi da je sve ovo "politikantsvo pojedinaca koji vode računa samo o svojim interesima, a ne interesima grada i njegovih građana". O ovome se očitovalo i Ministarsvo financija, čija je glasnogovornica Sanja Bach rekla kako ministarstvo u trenutku razmatranja priložene dokumentacije nije imalo saznanja o spornoj odluci i sjednici gradskog vijeća te kako su odmah uputili zahtjev Ministarstvu uprave da obavi hitan upravni nadzor nad gradom Nova Gradiška. Media servis je iz razgovora s Mirelom Šmital, zamjenicom županijskog državnog odvjetnika u Slavonskom Brodu, saznao da je državno odvjetniqštvo zaprimilo kaznenu prijavu po kojoj će postupati, a policijski službenik za odnose s javnošću Policijske uprave brodsko-posavske Antun Jakobović rekao je da policijska uprava zasad nije dobila nalog za daljnje postupanje.

Pročitajte više