Građani zapeli na Sljemenu: Noćas uklonjeno 56 stabala sa Sljemenske ceste

SINOĆ su u zagrebački centar 112 u 22.00 i 22.49 sati stigle dvije dojave građana o poledici, jakoj vijavici i srušenim stablima na dvije lokacije na Sljemenu i to na prilazu Kraljičinom zdencu i Sljemenskoj cesti. Zbog navedenih uvjeta na kolniku građani su ostali odsječeni, odnosno nisu se mogli spustiti sa Sljemena.

Kontaktirana je Prometna policija koja je izašla u ophodnju te nakon utvrđenog stanja pozvana je JVP Grada Zagreba da uklone stabla s kolnika. Vatrogasci su u 23.30 izašli na prvu lokaciju, prilaz Kraljičin zdenac s jednim vozilom i troje vatrogasaca. Na potezu od Kraljičinog zdenca do Lagvića   vatrogasci su uklonili 21 stablo s kolnika. Intervencija je završena u 0.30 sati.

Po završetku, vatrogasci su otišli na drugu intervenciju na Sljemensku cestu. Na Sljemenskoj cesti vatrogasci su uklonili 35 stabla s kolnika. Intervencija završena u 2.55 sati.

U 2.15 na teren je izašla dežurna ekipa Zagrebačkih cesta kako bi očistili cestu od poledice i grana. Zagrebačke ceste su završile intervenciju jutros u 4 sata. 

Građani koji su bili odsječeni na Sljemenu spašeni su nakon što su vatrogasci uklonili stabla s kolnika, izvijestili su iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama Grada Zagreba.

Pročitajte više