Gradonačelnik Beljak: Samobor izlazi iz krize

Screenshot: Google Street View

GRAD Samobor izlazi iz krize. Naznake su to prvih ovogodišnjih podataka o stanju proračuna, najavio je samoborski gradonačelnik Krešo Beljak.

"Dok ostali gradovi i općine većinom muku muče zbog smanjenja proračunskih prihoda i do 10 posto uslijed porezne reforme i manjih prihoda od poreza na dohodak, Samobor bilježi porast proračuna u odnosu na prošlu godinu. Taj rast nije spektakularan, ali je ipak rast od 3 posto", naglasio je gradonačelnik Beljak.

"Podbacili su i u Samoboru prihodi od poreza na dohodak, ali tek zanemarivih 0,5 posto, a nešto je manji, što je bilo i za očekivati, i prihod od poreza na nekretnine, dok ostali prihodi bilježe porast, što pokazuje da je Grad Samobor počeo izlaziti iz krize", rekao je Beljak te ujedno najavio da se uskoro u gradskom proračunu očekuju i neke veće uplate.

"Ovakvo stanje u gradskom proračunu je jamac da će biti ostvareni svi planirani projekti na području Grada, a i više od toga", istaknuo je gradonačelnik Beljak.

Ove godine je planiran i početak izgradnje sportske dvorane kraj OŠ Samobor, budući da je natječaj za izvođača završen. Za tu je investiciju od oko 10 milijuna kuna dobivena i pomoć Zagrebačke županije od 2,5 milijuna kuna, na čemu je gradonačelnik zahvalio županu Stjepanu Kožiću. Ove godine kreće također i veliki projekt sanacije bivšeg odlagališta otpada Trebež.

Pročitajte više