Gradonačelnik Imotskog traži od bivšeg stranačkog kolege 25 tisuća kuna zbog klevetanja

GRADONAČELNIK Imotskog Ante Đuzel, nekad HSP-ovac, danas HDZ-ovac, tužio je svog bivšeg stranačkog kolegu i županijskog vijećnika Ranka Topića. Traži 25 tisuća kuna naknade za povredu osobnosti, odnosno, teške duševne boli, prouzrokovane Topićevim nastupom na sjednici Županijske skupštine splitsko-dalmatinske iz svibnja ove godine. Topić je zatražio od Đuzela da odstupi, a još je imao potrebu istaknuti par stvari koje su Đuzela tako teško pogodile da se odlučio na sudski postupak.

U gradu Imotskom se radio kriminal

Index je u posjedu Đuzelove tužbe, na koju bi Topić trebao dati odgovor u roku od 15 dana. Sporne su sljedeće, kako ističe Đuzel, klevetničke tvrdnje. "Dosta je šerifovanja u gradu Ante Đuzela, da grad vode podobni, a ne sposobni, da socijalnu pomoć dijeli tako da kupuje glasove, a ne da je daje potrebitima, da zapošljava u gradu bez natječaja ljude po stranačkoj pripadnosti". Đuzela je zaboljela i Topićeva tvrdnja izrečena na skupštini u travnju "kako se u gradu Imotskom radio kriminal". 

Topić i dalje, sasvim čvrsto stoji iza izrečenog. Nema se namjeru povući. Kaže kako je sve istina što je kazao.

Đuzelu zaista i sude zbog kriminala u gradu

Za bolje razumijevanje materije svakako nije naodmet spomenuti kako Đuzelu, koji je u redove HDZ-a prešao 2010. godine, u Sinju sude za malverzacije u gradskoj blagajni s fiktivnim računima iz zagrebačkog hotela Westin. Po tužiteljstvu Đuzel nije spavao u hotelu, nema ga ni u knjizi gostiju, no u Gradu su putni nalozi uredno obračunati i isplaćeni. Suđenje se trebalo nastaviti sutra ujutro, no sudac Željko Gusić odgodio je raspravu jer svjedocima nisu uručeni pozivi.

Zanimljivo je i možda što brat gradonačelnika Đuzela suvereno čuva svoju poziciju unutar HSP-a, stranke kojoj, dakle, pripada i tuženik Topić.

Gradonačelnik Imotskog nedavno se spominjao po medijima i zbog navodne prijetnje jednom Kaštelaninu zbog problema sa kupovinom zemljišta na Drveniku. Mislio je da kupuje građevno, kad ono ispalo da nije.

Pročitajte više