Gradonačelnik Nove Gradiške uzbunio SDP-ove redove; Ministar Jakovina: Nema nikakvog raskola

GRADONAČELNIK Nove Gradiške Josip Vuković uzbunio je SDP-ove redove. Podsjetimo, on je u Ministarstvo financija i Vlade poslao odluku Gradskog vijeća sa sjednice koja nikada nije održana. Tim povodom su ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan u utorak prisustvovali višesatnom unutarstranačkom sastanku. Jakovina kaže da nikakvog raskola unutar stranke nema. "Nema nikakvog raskola. On i dalje radi svoj posao", odgovorio je Jakovina na pitanje o Vukovićevoj sudbini.

Vlada povukla odluku o davanju suglasnosti za zaduženje Nove Gradiške

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je poništila odluku o davanju suglasnosti na zaduživenje Grada Nove Gradiške u iznosu od 10 milijuna kuna. Vlada je u lipnju donijela odluku o suglasnosti za podizanje kredita temeljem odluke Gradskog vijeća Grada Nove Gradiške. No, kasnije se ustanovilo da se ta sjednica nije ni održala već da je gradonačelnik Nove Gradiške Josip Vuković u Vladu poslao krivotvoreni dokument s odlukom.

Inače, veći dio od deset milijuna kuna koje su na račun od Grada Nove Gradiške uplaćene 28. lipnja već je navodno potrošen i to nenamjenski.

Pročitajte više