Gradonačelnik Vlahušić predstavnicima EU: "Dubrovčani strahuju od izolacije"

GRADONAČELNIK Dubrovnika Andro Vlahušić je danas kazao da stanovnici grada i okolice strahuju od izolacije kada se uspostavi Schengenski režim.

Vlahušić je zajedno sa pomoćnikom ministra prometa Jasminom Krizmanićem i voditeljem odjela za infrastrukturne projekte Delegacije EU u Hrvatskoj Richardom Masom obišao gradilište Pelješkog mosta u Brijesti.

"Građani starhuju od izolacije"


U priopćenju na stranicama grada Dubrovnika stoji da se razgovaralo o nužnosti "adekvatnog povezivanja Dubrovnika s ostatkom Hrvatske do ulaska u EU". "Posjet tehničke inspekcije Europske unije je dio užurbanih aktivnosti Vlade i Delegacije EU nakon prihvaćanja inicijative spajanja juga Hrvatske koju je ministrica Vesna Pusić predstavila Europskoj komisiji u Bruxellesu", piše u priopćenju te se dodaje da su predstavnicima EU predstavljeni projekti mosta Pelješac i koridora preko BiH.

"Gradonačelnik Vlahušić je posebno istaknuo kako je većina građana Hrvatske podržala ulazak u Europsku uniju zbog povećanja slobode kretanja, dok građani Dubrovnika i okolice strahuju od izolacije ukoliko se do uspostave Schengenskog režima ne pronađe kvalitetno cestovno rješenje", piše u priopćenju. Predstavnici EU su uvjereni da će se do tada pronaći kvalitetno rješenje čiju realizaciju će Europska unija biti spremna sufinancirati.

Pročitajte više