Grubišić: Slijeganje novog nasipa alarmiralo je stanovnike Cvelferije, gdje su nadležne institucije?

Foto: FAH

SABORSKI zastupnik Boro Grubišić (HDSSB) prenio je u četvrtak zabrinutost stanovnika lani poplavljene Cvelferije, zbog slijeganja novog nasipa, te pozvao nadležne da "poduzmu mjere nadzora i inspekcije".

Molim Hrvatske vode, Ministarstvo poljoprivrede, Vladu da poduzmu mjere, pa ako zaista ne postoji opasnost da izvjeste javnost o tome, rekao je Grubišić u Hrvatskom saboru nakon stanke.

Tamošnje stanovništvo uznemireno je zbog slijeganja novog nasipa sagrađenog nakon katastrofalne poplave, kaže Grubišić.

Stanovnicima stanje alarmantno

"Kada bi netko tko je imao poplavu u stanu zbog puknute cijevi, primijetio ponovno kapanje, jasno je da bi urgentno zvao majstora. Kad ljudi u Cvelferiji, u Račinovcima, primijete da se novi nasip sliježe ili 'secuje' u dužini od sto metara i po visini od 50 do 100 centimetara, onda je to za njih alarmantno", naglasio je zastupnik.


Nije želio ulaziti u stručnost izrade nasipa, ali je upozorio kako bi, ponovi li se lanjski vodni val, ponovno došlo do katastrofalne poplave.

Strah među građanima

Vukovarska ispostava Hrvatskih voda dala je, kaže, objašnjenje da ništa nije alarmantno, ali pojava podzemnih voda i slijeganje nasipa izazivaju strah kod građana.

Razlog više za njihovu brigu su brojne podzemne vode koje se pojavljuju već pri sadašnjem vodostaju. Podzemne vode ispod nasipa sasvim sigurno ga podlokavaju i razlog su "secovanja" nasipa u dužini od 100 metara u Račinovcima, rekao je Grubišić.

Pročitajte više